Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nuraniye Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Nuraniye
Pratik Nuraniye Tarifi


Nuraniye (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yoğurt (süzme tercih edilir)
4-5 Diş Sarmısak
1/2 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)

Yemek Tarifi


Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın.
Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun.
Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun.
Daha sonra pirinç ve su ilave edin.
Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin.
Suyunu çekinceye kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.

Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın.
Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

İnce dövülmüş tavuk etini temiz bir zemin üzerine yayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri