Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nuraniye Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Nuraniye
Pratik Nuraniye Tarifi


Nuraniye (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yoğurt (süzme tercih edilir)
4-5 Diş Sarmısak
1/2 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)

Yemek Tarifi


Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın.
Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun.
Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun.
Daha sonra pirinç ve su ilave edin.
Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin.
Suyunu çekinceye kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.

Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın.
Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri