Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Nuraniye Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Nuraniye
Pratik Nuraniye Tarifi


Nuraniye (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yoğurt (süzme tercih edilir)
4-5 Diş Sarmısak
1/2 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)

Yemek Tarifi


Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın.
Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun.
Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun.
Daha sonra pirinç ve su ilave edin.
Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin.
Suyunu çekinceye kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.

Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın.
Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Çocuğunuz için eğlenceli lezzetler hazırlarken bir işbölümü yaparak onu da bu tatlı koşturmaya dahil edebilirsiniz.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri