Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar
Pratik Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar Tarifi


Lor Peynirli ve Salamlı Kokotlar (4 Kişilik)

Malzemeler


225 gr lor peyniri veya labne
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 küçük soğan, ince doğranmış
100 gr mantar, doğranmış.

2 yumurta, çırpılmış
50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş
Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi
Tuz ve karabiber
25 gr tereyağı, eritilmiş
Maydanoz, süslemek için

Yemek Tarifi


Fırını 200 C ısıtın.

Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın.

Mantarları ekleyip 1-
2.
dak.
devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tencereyi ateşten.
alıp soğumaya bırakın.

Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin.

Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin.
Hint cevizini tuzu ve biberi katın.

Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürün.
Karışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın.

Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın.

ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Şeftalilerin kabuklarını soyup, bir tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri