Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Köpoğlu Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Köpoğlu
Pratik Köpoğlu Tarifi


Köpoğlu (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Tuz

Yemek Tarifi


1 adet patlıcan, patates, kabak, havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.
1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.
Sırayla patlıcan, patatesi kabak, havuç ve sivribiberleri kızartın.

Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.
4 diş dövülmüş sarmısağı, 1 su bardağı yoğurdun içine alıp, sebzelerin üzerine gezdirin.

2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.
İçine kırmızı biberi ekleyin.
Yoğurdun üzerine döküp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri