Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Köpoğlu Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Köpoğlu
Pratik Köpoğlu Tarifi


Köpoğlu (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Tuz

Yemek Tarifi


1 adet patlıcan, patates, kabak, havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.
1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.
Sırayla patlıcan, patatesi kabak, havuç ve sivribiberleri kızartın.

Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.
4 diş dövülmüş sarmısağı, 1 su bardağı yoğurdun içine alıp, sebzelerin üzerine gezdirin.

2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.
İçine kırmızı biberi ekleyin.
Yoğurdun üzerine döküp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut tarifi, çocukların vazgeçemeyeceği bir tat. Mutlaka deneyin...

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri