Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Köpoğlu Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Köpoğlu
Pratik Köpoğlu Tarifi


Köpoğlu (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Tuz

Yemek Tarifi


1 adet patlıcan, patates, kabak, havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.
1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.
Sırayla patlıcan, patatesi kabak, havuç ve sivribiberleri kızartın.

Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.
4 diş dövülmüş sarmısağı, 1 su bardağı yoğurdun içine alıp, sebzelerin üzerine gezdirin.

2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.
İçine kırmızı biberi ekleyin.
Yoğurdun üzerine döküp, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Karalahanaların salarını kesin. Ortalarındaki sert damarlı kasımlarını kesip alın. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Somon filetoları bonfile gibi kesin. Patatesleri tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri