Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kısır Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Kısır
Pratik Kısır Tarifi


Kısır (6 kişilik)

Malzemeler


2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Salata yaprakları

Yemek Tarifi


Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın.
Bulguru bir tencereye koyun.
Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun.
Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.

Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içini çok az yağlayın. Tavuk bifteklerini üzerine dizin.

Haydi çocuklar mutfağa. Anneniz evde yokken siz de yemek yapabilirsiniz. 14 yaşındaki İrem, sizler için çılbırın nasıl yapılacağını anlattı...

Kekleri ufalayıp, krema, ceviz, kayısı ve romla birlikte karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri