Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Sarmısaklı Domates Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Fırında Sarmısaklı Domates
Pratik Fırında Sarmısaklı Domates Tarifi


Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik)

Malzemeler


4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği
4 adet iri domates
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı esmer şeker
1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş)
Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak fırını ısıtın.

Domatesleri ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinin dışarı çıkması için hafifçe bastırın.
Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin.
Kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı, esmer şeker ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine dökün.

Domatesleri, 15 dakika bir yüzü, 15 dakika da diğer yüzü olmak üzere fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkartın ve ılınmaya bırakın.

Ekmek dilimlerini iki yüzü de kızarıncaya kadar pişirin.
Ekmeklere, iyice dövülmüş sarımsaktan dilediğiniz kadar sürün.
Enginarı, limon suyunda haşlayarak küp küp doğrayın ve domatesin içine doldurun.
Ilıkken servis yapın.

Aşçının önerisi: Fırında sarmısaklı domatesi servis yapmadan hemen önce pişirmelisiniz.
Yoksa lezzetini kaybeder.
Yemeğinizin daha güzel olması için italyan usulü sarımsakla tatlandırılmış kızartılmış ekmek kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri