Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fava Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Fava
Pratik Fava Tarifi


Fava (6 Kişilik)

Malzemeler


250 gr İç Bakla
1 Küçük Havuç
2 Diş Sarımsak
1 Küçük Soğan
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Demet Dereotu
1 Limon

Yemek Tarifi


Baklayı yıkayıp bir tencereye alın.

Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.

Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.

Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın.
Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın.
Doğranmış dereotunu ilave edin.

Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.

Favayı kare veya üçgen şekilde kesin.
Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri