Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fava Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Fava
Pratik Fava Tarifi


Fava (6 Kişilik)

Malzemeler


250 gr İç Bakla
1 Küçük Havuç
2 Diş Sarımsak
1 Küçük Soğan
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Demet Dereotu
1 Limon

Yemek Tarifi


Baklayı yıkayıp bir tencereye alın.

Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin.

Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın.

Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın.
Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın.
Doğranmış dereotunu ilave edin.

Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın.

Favayı kare veya üçgen şekilde kesin.
Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Sıvıyağ ile karıştırıp servis tabağına alın. Kayısıları doğrayın.

Şerbet için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip koyulaşmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri