Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Kabak Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Cevizli Kabak
Pratik Cevizli Kabak Tarifi

Malzemeler

4adet kabak, 1adet soğan, 1bardak dövülmüş ceviz, 1bardak yoğurt, 1bardak mayonez, zeytinyağı, tuz

Yemek Tarifi

Kabakları rendeleyin, suyunu iyice süzün.
Soğanları çok ince doğrayarak az yağda sote edin, rende kabağı karıştırın.
Yoğurt, mayonez ve cevizi çırpın bu karışımı kızarttığınız kabakların üzerine yedirin.
Üzerine az zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri