Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Kabak Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Cevizli Kabak
Pratik Cevizli Kabak Tarifi

Malzemeler

4adet kabak, 1adet soğan, 1bardak dövülmüş ceviz, 1bardak yoğurt, 1bardak mayonez, zeytinyağı, tuz

Yemek Tarifi

Kabakları rendeleyin, suyunu iyice süzün.
Soğanları çok ince doğrayarak az yağda sote edin, rende kabağı karıştırın.
Yoğurt, mayonez ve cevizi çırpın bu karışımı kızarttığınız kabakların üzerine yedirin.
Üzerine az zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Sebzeleri minik küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Derin bir kasede yumurta ve 6 kahve fincanı tozşekeri çırpın. Unu ilave edip iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri