Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Kabak Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Cevizli Kabak
Pratik Cevizli Kabak Tarifi

Malzemeler

4adet kabak, 1adet soğan, 1bardak dövülmüş ceviz, 1bardak yoğurt, 1bardak mayonez, zeytinyağı, tuz

Yemek Tarifi

Kabakları rendeleyin, suyunu iyice süzün.
Soğanları çok ince doğrayarak az yağda sote edin, rende kabağı karıştırın.
Yoğurt, mayonez ve cevizi çırpın bu karışımı kızarttığınız kabakların üzerine yedirin.
Üzerine az zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Öncelikle hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra ince kıyın ve bir kenara alın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri