Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Kabak Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Cevizli Kabak
Pratik Cevizli Kabak Tarifi

Malzemeler

4adet kabak, 1adet soğan, 1bardak dövülmüş ceviz, 1bardak yoğurt, 1bardak mayonez, zeytinyağı, tuz

Yemek Tarifi

Kabakları rendeleyin, suyunu iyice süzün.
Soğanları çok ince doğrayarak az yağda sote edin, rende kabağı karıştırın.
Yoğurt, mayonez ve cevizi çırpın bu karışımı kızarttığınız kabakların üzerine yedirin.
Üzerine az zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Kalamarı bir parmak kalınlığında halkalar şeklinde kesin.

Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri