Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Dip Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Cevizli Dip
Pratik Cevizli Dip Tarifi

Malzemeler

3-4 dilim bayat ekmek
200 gr ceviz, rendelenmiş
150 gr peyaz peynir
domates salçası
biber salçası
kırmızı biber
sarmısak
zeytinyağ
kimyon
karabiber

Yemek Tarifi

3-4 dilim bayat ekmek içinini ıslatın, rendelenmiş ceviz, sarmısak , karabiber, kırmızı biber, kimyon, domates salçası, biber salçası, tuz, çatalla ezilmiş beyaz peynir ve zeytinyağı ile karıştırın.
Ekmeğin üstüne sürülebilecek kıvama geldiğinde servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı eti kavurun. 1 fincan su ekleyip kısık ateşte iyice pişirin.

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri