Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biber Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Biber Turşusu
Pratik Biber Turşusu Tarifi


Biber Turşusu

Malzemeler


Biber, tuz, sarımsak

Yemek Tarifi


Turşu için ince, uzun şekilli.
acı veya tatlı biberler kullanılır.

Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan.
en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin.
Ezik ve çürük olanları ayıklayın.
Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir.
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır.
Tartıyla yapılacaksa.
sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır.
Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği.
tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır.
Biber turşusu.
sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Bir gece önceden, derince bir kaba tüm sos malzemesini koyup karıştırın. Etleri hazırladığınız dolapta bir gece bekletin.

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Çabuk ve kolay hazırlanan beyaz şaraplı ciğer, tereyağlı şehriye ve bezelye ile servis edilebilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri