Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biber Turşusu Tarifi | Turşu Yapımı | Yemek Tarifleri
Biber Turşusu
Pratik Biber Turşusu Tarifi


Biber Turşusu

Malzemeler


Biber, tuz, sarımsak

Yemek Tarifi


Turşu için ince, uzun şekilli.
acı veya tatlı biberler kullanılır.

Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan.
en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin.
Ezik ve çürük olanları ayıklayın.
Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir.
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır.
Tartıyla yapılacaksa.
sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır.
Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği.
tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır.
Biber turşusu.
sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri