Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli mezeleme Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelyeli mezeleme
Pratik Bezelyeli mezeleme Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı Amerikan pirinci
½ demet maydanoz
1 su bardağı bezelye
1 adet turp
2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış)
1 adet limon kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
4 adet pazı yaprağı
tuz

Yemek Tarifi

Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın.
Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba alınır.
Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın.
Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın.
Hazırladığınız içi pazıların içine sarıp servis yapın.

AFİYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı eti bir tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri