Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli mezeleme Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelyeli mezeleme
Pratik Bezelyeli mezeleme Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı Amerikan pirinci
½ demet maydanoz
1 su bardağı bezelye
1 adet turp
2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış)
1 adet limon kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
4 adet pazı yaprağı
tuz

Yemek Tarifi

Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın.
Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba alınır.
Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın.
Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın.
Hazırladığınız içi pazıların içine sarıp servis yapın.

AFİYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri yıkayıp, tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun. Çatalla iyice ezip, püre haline getirin.

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç pratik peynirli poğaça tarifini yemekseverlerle paylaştı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri