Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelyeli mezeleme Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelyeli mezeleme
Pratik Bezelyeli mezeleme Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı Amerikan pirinci
½ demet maydanoz
1 su bardağı bezelye
1 adet turp
2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış)
1 adet limon kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
4 adet pazı yaprağı
tuz

Yemek Tarifi

Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın.
Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba alınır.
Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın.
Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın.
Hazırladığınız içi pazıların içine sarıp servis yapın.

AFİYET OLSUN !

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri