Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Püresi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelye Püresi
Pratik Bezelye Püresi Tarifi

Malzemeler

500gr iç bezelye
4bardak süt
1kaşık un
1kaşık tereyağı
tuz

Yemek Tarifi

Bezelyeyi bol su içinde yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Yağı bir tavada eriterek unu kavurun.
Bezelyeyi ocağa alıp sütü üzerine dökün, bekletmeden unlu karışımı da yayın.
Tuzunu ayarlayın ve birkaç dakika karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Un, tuz, tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri