Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Püresi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelye Püresi
Pratik Bezelye Püresi Tarifi

Malzemeler

500gr iç bezelye
4bardak süt
1kaşık un
1kaşık tereyağı
tuz

Yemek Tarifi

Bezelyeyi bol su içinde yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Yağı bir tavada eriterek unu kavurun.
Bezelyeyi ocağa alıp sütü üzerine dökün, bekletmeden unlu karışımı da yayın.
Tuzunu ayarlayın ve birkaç dakika karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Bu tarifi bırakın çocuğunuz hazırlasın. Ancak bu arada sizin de yardım etmeniz gereken yerler olacaktır.

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra sularını süzen ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.

Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri