Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Püresi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelye Püresi
Pratik Bezelye Püresi Tarifi

Malzemeler

500gr iç bezelye
4bardak süt
1kaşık un
1kaşık tereyağı
tuz

Yemek Tarifi

Bezelyeyi bol su içinde yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
Yağı bir tavada eriterek unu kavurun.
Bezelyeyi ocağa alıp sütü üzerine dökün, bekletmeden unlu karışımı da yayın.
Tuzunu ayarlayın ve birkaç dakika karıştırarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri