Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Fransez Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelye Fransez
Pratik Bezelye Fransez Tarifi

Malzemeler

8 kişilik
1 kutu konserve bezelye
30 adet arpacık soğan
1 adet yeşil salata
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet yeşil salata ince dilimlenmiş
1 çorba kaşığı yağ
½ tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu

Yemek Tarifi

Kutuyu açın ve bir süzgece boşaltın.
Üzerine biraz soğuk su dökün ve süzülünce bezelyeleri bir tencereye koyun üzerine yeşil salata, soğanları ve et suyunu, tuzu, şekeri ekleyin.
Ağzını kapatıp orta ateşte kaynatarak 20 dakika pişirin.
Bir kabın içine unla yağı karıştırın, içine bezelyenin suyundan koyup sulandırın, bezelyenin içine dökün.
15 dakika pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sandviç ekmeklerini enlemesine iki parçaya ayırıp, tepsiye dizin. Süt ve domates salçasını karıştırıp, ekmekleri ıslatın.

Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa ve taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın.

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Şeker hastaları için pratik bir çorba tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri