Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Fransez Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelye Fransez
Pratik Bezelye Fransez Tarifi

Malzemeler

8 kişilik
1 kutu konserve bezelye
30 adet arpacık soğan
1 adet yeşil salata
1 çay kaşığı toz şeker
1 adet yeşil salata ince dilimlenmiş
1 çorba kaşığı yağ
½ tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu

Yemek Tarifi

Kutuyu açın ve bir süzgece boşaltın.
Üzerine biraz soğuk su dökün ve süzülünce bezelyeleri bir tencereye koyun üzerine yeşil salata, soğanları ve et suyunu, tuzu, şekeri ekleyin.
Ağzını kapatıp orta ateşte kaynatarak 20 dakika pişirin.
Bir kabın içine unla yağı karıştırın, içine bezelyenin suyundan koyup sulandırın, bezelyenin içine dökün.
15 dakika pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Önce kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendelediğiniz portakalların suyunu, ince şeritler halinde kesilmiş bonfile parçalarının üzerine koyun ve yarım saat dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri