Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Bastısı Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelye Bastısı
Pratik Bezelye Bastısı Tarifi

Malzemeler

1kg taze iç bezelye
200gr kuzu eti
2adet soğan
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
1,5 bardak et suyu
tuz
Haşlamak için: 12bardak su
1tatlı kaşığı karbonat

Yemek Tarifi

İç bezelyeyi karbonat ve suyla 15dk haşlayıp süzün.
Bir tencerede yağları kızdırın, çentilmiş soğan ve kuşbaşı eti kavurun.
Tuzunu ayarlayarak yarım saat pişirin.
Haşladığınız bezelyeyi et tenceresine aktarın, et suyunu ilave edin, önce harlı ateşte ardından kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini oda ısısında bekletin. Ekmek hamurunu hamur yoğurma kabına alın. Margarin ve pudraşekeri ilave edin.

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış bir demet maydanoz, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ilave edin.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri