Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bezelye Bastısı Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bezelye Bastısı
Pratik Bezelye Bastısı Tarifi

Malzemeler

1kg taze iç bezelye
200gr kuzu eti
2adet soğan
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
1,5 bardak et suyu
tuz
Haşlamak için: 12bardak su
1tatlı kaşığı karbonat

Yemek Tarifi

İç bezelyeyi karbonat ve suyla 15dk haşlayıp süzün.
Bir tencerede yağları kızdırın, çentilmiş soğan ve kuşbaşı eti kavurun.
Tuzunu ayarlayarak yarım saat pişirin.
Haşladığınız bezelyeyi et tenceresine aktarın, et suyunu ilave edin, önce harlı ateşte ardından kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Hülya Hanım'dan görünüşü ve lezzeti ile farklı bir kek tarifi. Bu keki mutlaka deneyin

Öncelikle bulguru üzerini geçecek kadar su ekleyip, şişmesi için bekletin.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri