Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Batırık Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Batırık
Pratik Batırık Tarifi

Malzemeler

2,5 Su bardağı ince bulgur
3 Su bardağı ılık su
1,5 Su bardağı tahin
150 gr kuru soğan
3 Orta boy (250 gr)domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir
2,5 Tatlı kaşığı tuz
1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 Tatlı kaşığı kimyon

Yemek Tarifi

Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin.

Soğanı soyup ince kıyın.
Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın.
Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.

Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun.
Tahini katıp tekrar yoğurun.
Yeşil
soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın.
Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz.
Tarifi Seydi~ehir e aittir.
Ermenekde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar.
Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır.

NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur.

Afiyet Olsun !
Nuriye Nur Eğinli'ye teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın müthiş kek tarifi

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Sağlıklı ve lezzetli iftar sofraları için hafif bir yemek.

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri