Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Batırık Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Batırık
Pratik Batırık Tarifi

Malzemeler

2,5 Su bardağı ince bulgur
3 Su bardağı ılık su
1,5 Su bardağı tahin
150 gr kuru soğan
3 Orta boy (250 gr)domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir
2,5 Tatlı kaşığı tuz
1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 Tatlı kaşığı kimyon

Yemek Tarifi

Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin.

Soğanı soyup ince kıyın.
Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın.
Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.

Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun.
Tahini katıp tekrar yoğurun.
Yeşil
soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın.
Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz.
Tarifi Seydi~ehir e aittir.
Ermenekde batırık, dövülmüş ceviz içiyle, İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar.
Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır.

NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur.

Afiyet Olsun !
Nuriye Nur Eğinli'ye teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan kolay bir pasta tarifi

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Pandispanyayı kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri