Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya pilaki Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Barbunya pilaki
Pratik Barbunya pilaki Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kuru barbunya,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon

Yemek Tarifi

Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim.
Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım.
Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım.
Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim.
Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım.
Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim.
Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.

AFIYET OLSUN!
GÜLÇİN NUROĞLU'na teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Yılbaşı daveti için lezzetli bir kurabiye tarifi

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri