Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Barbunya pilaki Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Barbunya pilaki
Pratik Barbunya pilaki Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kuru barbunya,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon

Yemek Tarifi

Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim.
Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım.
Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım.
Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim.
Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım.
Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim.
Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.

AFIYET OLSUN!
GÜLÇİN NUROĞLU'na teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Mehmet Taşdoğan'dan ilginç ve lezzetli bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri