Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bakla Ezmesi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bakla Ezmesi
Pratik Bakla Ezmesi Tarifi

Malzemeler

500gr bakla içi
1adet limon
½ bardak tahin
5diş sarımsak
1tutam maydanoz
Tuz-karabiber, kırmızıbiber
Sıvıyağ

Yemek Tarifi

Bakla içlerini akşamdan ıslatarak ertesi gün haşlayın.
Haşlanan baklanın suyunu süzerek robotta çekin.
Püre olsun.
Sarımsakları dövün, püreye katın.
Yağ ve tahini de karıştırın, baharatını serpin tekrar karıştırın.
Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.

Milföy hamurlarını yarım cm kalınlığında açın. Nemse kalıbı veya bardak ağzıyla daireler şeklinde kesin

Domatesleri yıkayıp üstlerini kapak şeklinde kesin. İç kısmını kaşıkla çıkarıp küçük küçük doğrayın.

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri