Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bakla Bastısı Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bakla Bastısı
Pratik Bakla Bastısı Tarifi

Malzemeler

1kg taze bakla
250gr kuzu eti
3kaşık sıvıyağ
1tatlı kaşığı un
2adet soğan
3dal dereotu
tuz

Yemek Tarifi

Baklaları kılçıklarını ayıklayıp yıkayın.
Bir kap içine yerleştirerek üzerlerine ½ bardak su döküp 10dk bekletin.
Soğanı halka şeklinde eti kuşbaşı doğrayıp yıkayın.
Bir tencerenin dibine eti, baklayı etin üzerine, soğanları da baklanın üzerine yerleştirin.
Üzerlerine örtecek kadar su katın, tuz serpin ve kapağını kapatarak 30dk pişirin.
Unu yarım fincan su ile karıştırıp pişen baklalara dökün, 5dk daha pişirip soğanları ayırarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri