Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bakla Bastısı Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bakla Bastısı
Pratik Bakla Bastısı Tarifi

Malzemeler

1kg taze bakla
250gr kuzu eti
3kaşık sıvıyağ
1tatlı kaşığı un
2adet soğan
3dal dereotu
tuz

Yemek Tarifi

Baklaları kılçıklarını ayıklayıp yıkayın.
Bir kap içine yerleştirerek üzerlerine ½ bardak su döküp 10dk bekletin.
Soğanı halka şeklinde eti kuşbaşı doğrayıp yıkayın.
Bir tencerenin dibine eti, baklayı etin üzerine, soğanları da baklanın üzerine yerleştirin.
Üzerlerine örtecek kadar su katın, tuz serpin ve kapağını kapatarak 30dk pişirin.
Unu yarım fincan su ile karıştırıp pişen baklalara dökün, 5dk daha pişirip soğanları ayırarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Mustafa Uyar'dan lezzetli bir sebze yemeği tarifi

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için yumurta ve pudraşekerini çırpın.

Ekmek kızartma makinesinde ekmekleri hafifçe kızartın. Mikserin doğrayıcı ucu ile ufalayıp toz haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri