Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bakla Bastısı Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bakla Bastısı
Pratik Bakla Bastısı Tarifi

Malzemeler

1kg taze bakla
250gr kuzu eti
3kaşık sıvıyağ
1tatlı kaşığı un
2adet soğan
3dal dereotu
tuz

Yemek Tarifi

Baklaları kılçıklarını ayıklayıp yıkayın.
Bir kap içine yerleştirerek üzerlerine ½ bardak su döküp 10dk bekletin.
Soğanı halka şeklinde eti kuşbaşı doğrayıp yıkayın.
Bir tencerenin dibine eti, baklayı etin üzerine, soğanları da baklanın üzerine yerleştirin.
Üzerlerine örtecek kadar su katın, tuz serpin ve kapağını kapatarak 30dk pişirin.
Unu yarım fincan su ile karıştırıp pişen baklalara dökün, 5dk daha pişirip soğanları ayırarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çok pratik, çocukların severek yiyeceği, 5 dakikada hazırlanabilecek bir yemek...

Çotanak fındık yağı ile unu 5 dakika kavurun. Naneyi ve salçayı ekleyin. Fındık ununu ilave edip, 2 dakika daha kavurun.

Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri