Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bakla Bastısı Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bakla Bastısı
Pratik Bakla Bastısı Tarifi

Malzemeler

1kg taze bakla
250gr kuzu eti
3kaşık sıvıyağ
1tatlı kaşığı un
2adet soğan
3dal dereotu
tuz

Yemek Tarifi

Baklaları kılçıklarını ayıklayıp yıkayın.
Bir kap içine yerleştirerek üzerlerine ½ bardak su döküp 10dk bekletin.
Soğanı halka şeklinde eti kuşbaşı doğrayıp yıkayın.
Bir tencerenin dibine eti, baklayı etin üzerine, soğanları da baklanın üzerine yerleştirin.
Üzerlerine örtecek kadar su katın, tuz serpin ve kapağını kapatarak 30dk pişirin.
Unu yarım fincan su ile karıştırıp pişen baklalara dökün, 5dk daha pişirip soğanları ayırarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp, yaş maya, yağı, su koyuyoruz.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri