Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bakla Bastısı Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Bakla Bastısı
Pratik Bakla Bastısı Tarifi

Malzemeler

1kg taze bakla
250gr kuzu eti
3kaşık sıvıyağ
1tatlı kaşığı un
2adet soğan
3dal dereotu
tuz

Yemek Tarifi

Baklaları kılçıklarını ayıklayıp yıkayın.
Bir kap içine yerleştirerek üzerlerine ½ bardak su döküp 10dk bekletin.
Soğanı halka şeklinde eti kuşbaşı doğrayıp yıkayın.
Bir tencerenin dibine eti, baklayı etin üzerine, soğanları da baklanın üzerine yerleştirin.
Üzerlerine örtecek kadar su katın, tuz serpin ve kapağını kapatarak 30dk pişirin.
Unu yarım fincan su ile karıştırıp pişen baklalara dökün, 5dk daha pişirip soğanları ayırarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Patatesleri soyup çatalla ezin. Havuzları temizleyip rendeleyin. Patates, bezelye ve havucu bir kapta karıştırın.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri