Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ayşe Fasulye Sote Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Ayşe Fasulye Sote
Pratik Ayşe Fasulye Sote Tarifi

Malzemeler

4 kişilik
1 kg ayşe fasulye
½ kahve kaşığı karbonat
az tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi

Fasulyelerin uçlarını kopartıp, kılçıklarını keserek ayıklayın ve mümkün olduğunca ince dilimleyin.
Yıkadıktan sonra içinde ½ kahve kaşığı karbonat bulunan bol kaynar suda 4-5 dakika kontrol ederek haşlayın ve hemen üzerine soğuk su akıtarak soğutun.
Servis edeceğiniz zaman kaynar suda 2 dakika ısıtıp süzdürün.
Bir çorba kaşığı tereyağında bir dakika sote yapıp servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mantarları temizleyip, yıkayarak ince ince doğrayın. Üzerine yumurtaları kırın.

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Fulden Ekinci'den pratik ve lezzetli tarif

Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri