Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Antep Ezmesi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Antep Ezmesi
Pratik Antep Ezmesi Tarifi

Malzemeler

6 adet domates (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış)
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
tuz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 limon
1 çay bardağı zeytinyağı

Yemek Tarifi

Soğanları rendeleyin, maydanozu yıkayıp çok ince kıyın; diğer malzemelerle beraber hepsini bir kap içinde karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri