Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Antep Ezmesi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Antep Ezmesi
Pratik Antep Ezmesi Tarifi

Malzemeler

6 adet domates (soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış)
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı acı pul biber
tuz
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 limon
1 çay bardağı zeytinyağı

Yemek Tarifi

Soğanları rendeleyin, maydanozu yıkayıp çok ince kıyın; diğer malzemelerle beraber hepsini bir kap içinde karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatın. 6 yumurtayı birer birer kepçenin içine kırın.

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Unu geniş bir kaseye alın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla küçük ekmek kırıntısı gibi olana kadar ufalayın.

Tost ekmeklerini ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın. Oda sıcaklığındaki tereyağına hardalı ilave edip el blenderi ile karıştırın

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri