Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Antalya Usulu Piyaz Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Antalya Usulu Piyaz
Pratik Antalya Usulu Piyaz Tarifi

Malzemeler

1 kg Kuru Fasulye
50 gr.
tahin
4 diş sarımsak
4 adet limon
üzüm sirkesi
kimyon
kara biber

Yemek Tarifi

Kuru fasülyey haşlanır, süzülüp geniş bir tabağa koyulur.
Tahin çukur bir kaseye koyulup, içine sıktığımız limonların suyu eklenir.
Tahin sertleşince sirke (su da kullanılabilir) ile yavaş yavaş yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıstırılır.

Bu karışım, haşlanan fasülyenin yarısına dökülür, üzerine soğan, domates, maydanoz, yumurta koyulduktan sonra geri kalan sos hazırlanan malzemenin üzerine eklenir.

İşte ANtalya usülü piyaz.
.
.

Afiyet Olsun.
.
.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayram için muhteşem bir tatlı

Yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpıyoruz ve azar azar pudraşekerini ilave ediyoruz.

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri