Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Antalya Usulu Piyaz Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Antalya Usulu Piyaz
Pratik Antalya Usulu Piyaz Tarifi

Malzemeler

1 kg Kuru Fasulye
50 gr.
tahin
4 diş sarımsak
4 adet limon
üzüm sirkesi
kimyon
kara biber

Yemek Tarifi

Kuru fasülyey haşlanır, süzülüp geniş bir tabağa koyulur.
Tahin çukur bir kaseye koyulup, içine sıktığımız limonların suyu eklenir.
Tahin sertleşince sirke (su da kullanılabilir) ile yavaş yavaş yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıstırılır.

Bu karışım, haşlanan fasülyenin yarısına dökülür, üzerine soğan, domates, maydanoz, yumurta koyulduktan sonra geri kalan sos hazırlanan malzemenin üzerine eklenir.

İşte ANtalya usülü piyaz.
.
.

Afiyet Olsun.
.
.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaların tepesini kesin. Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın.

Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir. Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda 2 dakika kızartılır.

Mercimeği, yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, soğumaya bırakın.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri