Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Antalya Usulu Piyaz Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Antalya Usulu Piyaz
Pratik Antalya Usulu Piyaz Tarifi

Malzemeler

1 kg Kuru Fasulye
50 gr.
tahin
4 diş sarımsak
4 adet limon
üzüm sirkesi
kimyon
kara biber

Yemek Tarifi

Kuru fasülyey haşlanır, süzülüp geniş bir tabağa koyulur.
Tahin çukur bir kaseye koyulup, içine sıktığımız limonların suyu eklenir.
Tahin sertleşince sirke (su da kullanılabilir) ile yavaş yavaş yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıstırılır.

Bu karışım, haşlanan fasülyenin yarısına dökülür, üzerine soğan, domates, maydanoz, yumurta koyulduktan sonra geri kalan sos hazırlanan malzemenin üzerine eklenir.

İşte ANtalya usülü piyaz.
.
.

Afiyet Olsun.
.
.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Enginarları limonlu suda yumuşayana kadar pişirin. Tuz ilave edip tatlandırın.

Hazırlanışı: Kalın tabanlı, iyi ısı geçiren derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri