Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Antalya Usulu Piyaz Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Antalya Usulu Piyaz
Pratik Antalya Usulu Piyaz Tarifi

Malzemeler

1 kg Kuru Fasulye
50 gr.
tahin
4 diş sarımsak
4 adet limon
üzüm sirkesi
kimyon
kara biber

Yemek Tarifi

Kuru fasülyey haşlanır, süzülüp geniş bir tabağa koyulur.
Tahin çukur bir kaseye koyulup, içine sıktığımız limonların suyu eklenir.
Tahin sertleşince sirke (su da kullanılabilir) ile yavaş yavaş yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıstırılır.

Bu karışım, haşlanan fasülyenin yarısına dökülür, üzerine soğan, domates, maydanoz, yumurta koyulduktan sonra geri kalan sos hazırlanan malzemenin üzerine eklenir.

İşte ANtalya usülü piyaz.
.
.

Afiyet Olsun.
.
.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.

Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Frambuazları çözülmesi için bekletin. Çözülen frambuazları bir kapta portakal suyu veya portakal likörü ile ezerek karıştırın ve püre haline getirin.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri