Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ançuez Emesi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Ançuez Emesi
Pratik Ançuez Emesi Tarifi

Malzemeler

kapari, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış
6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış
1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış
2 çay kaşığı limon suyu
3 adet yumurta
100 gr tereyağ
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin.
Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin.
Kaparileri havanda iyice dövün.
Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra, tahta kaşıkla yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin.
Sonra buna tuz, karabiber serpip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edin.
İyice karıştırıp birbirlerine yedirdikten sonra, 1-2 damla limon suyu damlatın.
Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın. Çırptığınız yumurtaya süt ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın.

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri