Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ançuez Emesi Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Ançuez Emesi
Pratik Ançuez Emesi Tarifi

Malzemeler

kapari, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış
6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış
1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış
2 çay kaşığı limon suyu
3 adet yumurta
100 gr tereyağ
karabiber
tuz

Yemek Tarifi

Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin.
Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin.
Kaparileri havanda iyice dövün.
Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra, tahta kaşıkla yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin.
Sonra buna tuz, karabiber serpip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edin.
İyice karıştırıp birbirlerine yedirdikten sonra, 1-2 damla limon suyu damlatın.
Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Akdeniz yeşillikleri ve ıspanağı karıştırın. Turp halkaları ve narı ekleyin.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın.

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri