Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Alüminyum folyoda pastırma Tarifi | Mezeler | Yemek Tarifleri
Alüminyum folyoda pastırma
Pratik Alüminyum folyoda pastırma Tarifi

Malzemeler

10-15 dilim pastırma
1/2 limon
1 domates
Kekik
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi

30-40 cm uzunluğunda kesilmiş alüminyum folyonun üzerine pastırmalar yanlamasına dizilir.
Kabukları soyulmuş ve küp olarak kesilmiş domatesler pastırmanın üzerine konulur.
Kekik ve 3 ince dilim limon da eklendikten sonra alüminyum folyo hiçbir yerden hava almayacak şekilde kapatılır.
Önceden ısıtılmıs fırında 200C'de 20 dakika pişilir.

AFİYET OLSUN !
Ayşegül Eker'e teşekkür ederiz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri