Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yoğurtlu Mus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri


Yoğurtlu Mus
Pratik Yoğurtlu Mus Tarifi
500 gr Füme Somon Balığı
2 Salatalık
1/2 Demet Dereotu
2 Kırmızı Soğan
500 gr Süzme Yoğurt
6 Yaprak Jelatin
Tuz, Karabiber
Yuvarlak bir kek kalıbını yağayıp içine şeffaf folyo serin.
Füme somonu küçük küpler halinde doğrayın.
1 salatalığı soyup küp küp doğrayın.
Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Soğanları soyup minik küpler halinde doğrayın.
Somon küplerinin yarısını şeffaf folyonun üzerine yayın.
Bir kapta kalan somonu, salatalık, dereotu, soğan ve süzme yoğurtla karıştırın.
Jelatini bir miktar suda yumuşatıp süzün.
Benmari usulü eritip yoğurtlu karışıma ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı kalıbın içine yerleştirin ve üzerini bir bıçakla düzeltin.
Bir gece bekletin.
Ertesi gün kalıbı düz bir servis tabağının üzerinde ters çevirip çıkarın.
Kalan salatalığı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın.
Yoğurtlu musu salatalık ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Benmari usulü nedir? Tariflerde sıkça sözü edilen benmari, bir pişirme usulüdür.
içinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirin.
Büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirin veya eritin.
Benmani daha çok tatlı tarifleninde örneğin çikolata eritmek için uygulanır.
Pratik Yoğurtlu Mus Tarifi
Yoğurtlu Mus (8 Kişilik)
Malzemeler
500 gr Füme Somon Balığı
2 Salatalık
1/2 Demet Dereotu
2 Kırmızı Soğan
500 gr Süzme Yoğurt
6 Yaprak Jelatin
Tuz, Karabiber
Yemek Tarifi
Yuvarlak bir kek kalıbını yağayıp içine şeffaf folyo serin.
Füme somonu küçük küpler halinde doğrayın.
1 salatalığı soyup küp küp doğrayın.
Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Soğanları soyup minik küpler halinde doğrayın.
Somon küplerinin yarısını şeffaf folyonun üzerine yayın.
Bir kapta kalan somonu, salatalık, dereotu, soğan ve süzme yoğurtla karıştırın.
Jelatini bir miktar suda yumuşatıp süzün.
Benmari usulü eritip yoğurtlu karışıma ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı kalıbın içine yerleştirin ve üzerini bir bıçakla düzeltin.
Bir gece bekletin.
Ertesi gün kalıbı düz bir servis tabağının üzerinde ters çevirip çıkarın.
Kalan salatalığı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın.
Yoğurtlu musu salatalık ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Benmari usulü nedir? Tariflerde sıkça sözü edilen benmari, bir pişirme usulüdür.
içinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirin.
Büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirin veya eritin.
Benmani daha çok tatlı tarifleninde örneğin çikolata eritmek için uygulanır.
Yemek Kategorileri
Balık ve DenizBisküvi KurabiyeBörek ve PoğaçalarÇorbalarDiğer TatlılarDolmalarDondurmalarEt YemekleriHamur TatlılarıHelvalarKanepe ve EkmekKebaplarKeklerKöftelerKomposto HoşafKuru BaklagillerMantı ve MakarnalarMeyve TatlılarıMezelerPasta Turta TartlarPilavlarPizzalarReçeller-MarmelatlarSakatatSalatalarSebze YemekleriSoslarSütlü TatlılarTavuk ve HindiTurşu YapımıYumurta YemekleriSandviç - Kanepelerİçki ve İçeceklerTatlılarYahnilerDiğer TariflerAşk yemekleriBaklagil ve tahıl yemekleriBalık ve deniz mahsulleriBayram YemekleriBörek ve poğaçalarÇaylarÇocuk YemekleriÇorbalarDiabet yemekleriDiğer içki ve içeceklerDiğer tatlılarDiyet YemeklerDolma ve sarmalarDondurmalarEkmeklerEtli YemeklerHamur çeşitleriHamur tatlılarıHelvalarİrem'in MutfağıKahvaltıKebaplarKeklerKöftelerKokteyllerKompostolarKurabiye ve çöreklerMakarnalar ve mantılarMeyve şuruplarıMezelerPastalar ve turtalarPilavlarPizzalarRamazan YemekleriReçel, marmelatSakatat yemekleriSalatalarSebze yemekleriSizden GelenlerSoslar ve terbiyelerSüt tatlılarıSütlü içeceklerTavuk ve hindi yemekleriVejeteryan YemeklerYılbaşı tarifleriYöresel YemeklerYumurtalı yemeklerZeytinyağlılar
Son Aranan Yemek Tarifleri
Çilek Reçeli tarifi
Çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.
Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...
Vejetaryanlar için çok lezzetli bir yemek. Hem yapması kolay hem de farklı bir tat...
Patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin. Üzerine sütü ilave edin. Unu eleyin. Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri