Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yoğurtlu Mus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Yoğurtlu Mus
Pratik Yoğurtlu Mus Tarifi


Yoğurtlu Mus (8 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Füme Somon Balığı
2 Salatalık
1/2 Demet Dereotu
2 Kırmızı Soğan
500 gr Süzme Yoğurt
6 Yaprak Jelatin
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Yuvarlak bir kek kalıbını yağayıp içine şeffaf folyo serin.

Füme somonu küçük küpler halinde doğrayın.
1 salatalığı soyup küp küp doğrayın.

Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Soğanları soyup minik küpler halinde doğrayın.
Somon küplerinin yarısını şeffaf folyonun üzerine yayın.
Bir kapta kalan somonu, salatalık, dereotu, soğan ve süzme yoğurtla karıştırın.

Jelatini bir miktar suda yumuşatıp süzün.
Benmari usulü eritip yoğurtlu karışıma ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı kalıbın içine yerleştirin ve üzerini bir bıçakla düzeltin.

Bir gece bekletin.
Ertesi gün kalıbı düz bir servis tabağının üzerinde ters çevirip çıkarın.
Kalan salatalığı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın.
Yoğurtlu musu salatalık ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Benmari usulü nedir? Tariflerde sıkça sözü edilen benmari, bir pişirme usulüdür.
içinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirin.
Büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirin veya eritin.
Benmani daha çok tatlı tarifleninde örneğin çikolata eritmek için uygulanır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Kabakları temizleyip ortadan ikiye kesin ve sebze oyacağı ile içlerini çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri