Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yoğurtlu Mus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Yoğurtlu Mus
Pratik Yoğurtlu Mus Tarifi


Yoğurtlu Mus (8 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Füme Somon Balığı
2 Salatalık
1/2 Demet Dereotu
2 Kırmızı Soğan
500 gr Süzme Yoğurt
6 Yaprak Jelatin
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Yuvarlak bir kek kalıbını yağayıp içine şeffaf folyo serin.

Füme somonu küçük küpler halinde doğrayın.
1 salatalığı soyup küp küp doğrayın.

Dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
Soğanları soyup minik küpler halinde doğrayın.
Somon küplerinin yarısını şeffaf folyonun üzerine yayın.
Bir kapta kalan somonu, salatalık, dereotu, soğan ve süzme yoğurtla karıştırın.

Jelatini bir miktar suda yumuşatıp süzün.
Benmari usulü eritip yoğurtlu karışıma ilave edin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı kalıbın içine yerleştirin ve üzerini bir bıçakla düzeltin.

Bir gece bekletin.
Ertesi gün kalıbı düz bir servis tabağının üzerinde ters çevirip çıkarın.
Kalan salatalığı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın.
Yoğurtlu musu salatalık ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Benmari usulü nedir? Tariflerde sıkça sözü edilen benmari, bir pişirme usulüdür.
içinde su bulunan büyük bir kabın veya tencerenin içerisine daha küçük bir kabı yerleştirin.
Büyük kabı ocağın üzerine alıp küçük kapta tarifte sözü edilen malzemeyi pişirin veya eritin.
Benmani daha çok tatlı tarifleninde örneğin çikolata eritmek için uygulanır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Orta büyüklükte cam bir kabı su ile ıslatın ve içine jöleden bir kepçe dökün.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri