Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Vişneli Ayva Tatlısı
Pratik Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi


Vişneli Ayva Tatlısı (3 Kişilik)

Malzemeler


3 adet orta büyüklükte ayva
1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı patates nişastası
2 adet karanfil

Yemek Tarifi


Ayvaları soyup ikiye bölün.
Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin.
Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin.
Karanfilleri ilave edin.
1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin.

Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin.
Kalan suya vişneleri atın.
Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ayvaların ortalarına doldurun.
Soğuyunca servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Soğan, sarımsak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin.

Ilık sütte, şeker ve mayayı eritin. Eritilmiş margarin, zeytinyağı, tuz ve alabildiği kadar unu ekleyip iyice yoğurun.

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri