Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Vişneli Ayva Tatlısı
Pratik Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi


Vişneli Ayva Tatlısı (3 Kişilik)

Malzemeler


3 adet orta büyüklükte ayva
1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı patates nişastası
2 adet karanfil

Yemek Tarifi


Ayvaları soyup ikiye bölün.
Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin.
Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin.
Karanfilleri ilave edin.
1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin.

Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin.
Kalan suya vişneleri atın.
Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ayvaların ortalarına doldurun.
Soğuyunca servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz.

Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Kâğıt helvaları kat kat ayırın. Çilekli pudingi 3 bardak sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Hafif ılınmaya bırakın.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri