Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Vişneli Ayva Tatlısı
Pratik Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi


Vişneli Ayva Tatlısı (3 Kişilik)

Malzemeler


3 adet orta büyüklükte ayva
1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı patates nişastası
2 adet karanfil

Yemek Tarifi


Ayvaları soyup ikiye bölün.
Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin.
Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin.
Karanfilleri ilave edin.
1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin.

Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin.
Kalan suya vişneleri atın.
Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ayvaların ortalarına doldurun.
Soğuyunca servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Öncelikle pirinci yıkayıp, 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Üzerine suyu ilave edip, safran ve tuzu da ekleyerek pilav gibi pişirin.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri