Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Mus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Tavuklu Mus
Pratik Tavuklu Mus Tarifi


Tavuklu Mus (4 Kişilik)

Malzemeler


350 gr Tavuk Göğsü
1/2 Çorba Kaşığı Sade Jöle
1 Kepçe Et Suyu
1.
5 Su Bardağı Ufalanmış Lor Peyniri
1 Çorba Kaşığı Hardal
Birkaç Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
5 Su Bardağı Krema
Tuz

Yemek Tarifi


1) Tavugu tuzlu suda haşlayıp derisini soyun ve kemiklerini ayırın.
Soğan ve maydanozları ayıklayıp yıkayın.
Soganların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.

2) Haşladığınız tavuk etini keskin bir bıçakla ince ince kıyın.
Tavuğu haşladığınız sudan bir kepçe kadarını küçük bir kaseye alın.
Jöleyi ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.

3) Tavuk eti, ufalanmış lor peyniri, hardal ve jöleli tavuk suyunu robotta çekin.
Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta kremayı çırpın.
Azar azar tavuklu karışıma ilave ederek karıştırmayı sürdürün.
Tuz serpin.

4) Dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe ıslatın.
Hazırladığınız karışımı kalıba dökün.
Buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin.
Donunca musu kalıptan çıkarıp dilimleyin.
Servis tabağına alıp dilimlenmiş domates, maydanoz yaprakları ve kızarmış tost ekmeği dilimleri eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Öncelikle soğan ve sarımsağı incecik kıyın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra ayıklanmış ve yıkanmış kırmızı mercimeği ilave edip 5 dakika çevirin.

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri