Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Mus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Tavuklu Mus
Pratik Tavuklu Mus Tarifi


Tavuklu Mus (4 Kişilik)

Malzemeler


350 gr Tavuk Göğsü
1/2 Çorba Kaşığı Sade Jöle
1 Kepçe Et Suyu
1.
5 Su Bardağı Ufalanmış Lor Peyniri
1 Çorba Kaşığı Hardal
Birkaç Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
5 Su Bardağı Krema
Tuz

Yemek Tarifi


1) Tavugu tuzlu suda haşlayıp derisini soyun ve kemiklerini ayırın.
Soğan ve maydanozları ayıklayıp yıkayın.
Soganların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.

2) Haşladığınız tavuk etini keskin bir bıçakla ince ince kıyın.
Tavuğu haşladığınız sudan bir kepçe kadarını küçük bir kaseye alın.
Jöleyi ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.

3) Tavuk eti, ufalanmış lor peyniri, hardal ve jöleli tavuk suyunu robotta çekin.
Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta kremayı çırpın.
Azar azar tavuklu karışıma ilave ederek karıştırmayı sürdürün.
Tuz serpin.

4) Dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe ıslatın.
Hazırladığınız karışımı kalıba dökün.
Buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin.
Donunca musu kalıptan çıkarıp dilimleyin.
Servis tabağına alıp dilimlenmiş domates, maydanoz yaprakları ve kızarmış tost ekmeği dilimleri eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Ayşe Tüter'in tarifi

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Bir tencereye marul yapraklarını alıp, üzerine tavuk suyu veya su koyun. Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri