Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tatlı Elma Kızartması Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Tatlı Elma Kızartması
Pratik Tatlı Elma Kızartması Tarifi


Tatlı Elma Kızartması (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Tatlı Elma
1 Su Bardağı Kepekli Un
1 Su Bardağı Yağsız Süt
Zeytinyağı
Bal, Tarçın, Zencefil
Havanda Dövülmüş Ceviz

Yemek Tarifi


Kepekli un ve yağsız sütü iyice karıştırın.
Bu arada içine bir tutam tuz atmanızda yarar var.
Bulamaç haline getirin.

Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin.
Hazırladığınız bulamaca soktuktan sonra derin bir kapta bolca zeytinyağında kızartın.
Kızaran elmaları emici bir kağıt üzerinde bir süre beklettikten sonra bir tabağa zevkinize göre dizin.

Elmaların üzerine sırasıyla balı, cevizi, tarçın ve zencefili koyun.

Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Bayram için kolayca yapabileceğiniz bir gözleme tarifi...

Tencereye bol miktarda su ve bir miktar tuz koyarak kaynatın. Lazanya yapraklarını suya atıp haşlayın.

Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.

Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri