Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tatlı Elma Kızartması Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Tatlı Elma Kızartması
Pratik Tatlı Elma Kızartması Tarifi


Tatlı Elma Kızartması (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Tatlı Elma
1 Su Bardağı Kepekli Un
1 Su Bardağı Yağsız Süt
Zeytinyağı
Bal, Tarçın, Zencefil
Havanda Dövülmüş Ceviz

Yemek Tarifi


Kepekli un ve yağsız sütü iyice karıştırın.
Bu arada içine bir tutam tuz atmanızda yarar var.
Bulamaç haline getirin.

Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin.
Hazırladığınız bulamaca soktuktan sonra derin bir kapta bolca zeytinyağında kızartın.
Kızaran elmaları emici bir kağıt üzerinde bir süre beklettikten sonra bir tabağa zevkinize göre dizin.

Elmaların üzerine sırasıyla balı, cevizi, tarçın ve zencefili koyun.

Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Nişasta, tozşeker ve çekirdekleri çıkartılmış vişneleri tencerede karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp soğumaya bırakın.

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içini çok az yağlayın. Tavuk bifteklerini üzerine dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri