Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tatlı Elma Kızartması Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Tatlı Elma Kızartması
Pratik Tatlı Elma Kızartması Tarifi


Tatlı Elma Kızartması (4 Kişilik)

Malzemeler


5 Tatlı Elma
1 Su Bardağı Kepekli Un
1 Su Bardağı Yağsız Süt
Zeytinyağı
Bal, Tarçın, Zencefil
Havanda Dövülmüş Ceviz

Yemek Tarifi


Kepekli un ve yağsız sütü iyice karıştırın.
Bu arada içine bir tutam tuz atmanızda yarar var.
Bulamaç haline getirin.

Elmaların kabuklarını soyun, çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin.
Hazırladığınız bulamaca soktuktan sonra derin bir kapta bolca zeytinyağında kızartın.
Kızaran elmaları emici bir kağıt üzerinde bir süre beklettikten sonra bir tabağa zevkinize göre dizin.

Elmaların üzerine sırasıyla balı, cevizi, tarçın ve zencefili koyun.

Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yoğurt, kaymaklı dondurma ve kremayı blenderde birkaç dakika karıştırıp bardaklara koyun. Bekletmeden servis yapın.

Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri