Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Taşra Usulü Bilina Dolması Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Taşra Usulü Bilina Dolması
Pratik Taşra Usulü Bilina Dolması Tarifi


Taşra Usulü Bilina Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


DOLMA İÇİ İÇİN
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi
1/2 Su Bardağı Fındık İçi
1/2 Su Bardağı Fıstık İçi
3 Çorba Kaşığı Kavrulmuş Susam
4 Çorba Kaşığı Bal
1 Su Bardağı Kuru Kayısı
1 Su Bardağı Hurma
1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
200 gr.
Kaymak
SOSU İÇİN
1/2 Su Bardağı Pekmez
100 gr.
Muşmula
1 Çay Bardağı Su
BİLİNA İÇİN
2 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Şeker
2 Yumurta
6 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Dolma içi malzemelerinin tümünü mikserde püre haline getirin.

Bilina malzemeleri olan süt, şeker, un ve yağı bir kaba koyup çırpma teli ile iyice karıştırın.
Teflon tavayı hafifçe yağlayıp, orta büyüklükte bir kepçe yardımıyla içine karışımdan dökerek orta ateşte krep şeklinde pişirin.

Hazırladığınız harcı içine sürüp dolma şeklinde sarın.
Sosunu ilave ederek servis yapın.

SOSUN HAZIRLANIŞI VE SUNULUŞU
Muşmula ve pekmezi ocağa koyup 15 dakika kaynatın ve süzdürün.
Soğuttuktan sonra bilina dolmalarının üzerine ya da kenarına dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

lspanak yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Tavuk göğüslerini tuzlayıp karabiber serpin. Üzerine kırmızı biber serpin. Yeteri kadar ıspanak yapraklarını biberlerin üzerine yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri