Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Taşra Usulü Bilina Dolması Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Taşra Usulü Bilina Dolması
Pratik Taşra Usulü Bilina Dolması Tarifi


Taşra Usulü Bilina Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


DOLMA İÇİ İÇİN
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi
1/2 Su Bardağı Fındık İçi
1/2 Su Bardağı Fıstık İçi
3 Çorba Kaşığı Kavrulmuş Susam
4 Çorba Kaşığı Bal
1 Su Bardağı Kuru Kayısı
1 Su Bardağı Hurma
1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
200 gr.
Kaymak
SOSU İÇİN
1/2 Su Bardağı Pekmez
100 gr.
Muşmula
1 Çay Bardağı Su
BİLİNA İÇİN
2 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Şeker
2 Yumurta
6 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Dolma içi malzemelerinin tümünü mikserde püre haline getirin.

Bilina malzemeleri olan süt, şeker, un ve yağı bir kaba koyup çırpma teli ile iyice karıştırın.
Teflon tavayı hafifçe yağlayıp, orta büyüklükte bir kepçe yardımıyla içine karışımdan dökerek orta ateşte krep şeklinde pişirin.

Hazırladığınız harcı içine sürüp dolma şeklinde sarın.
Sosunu ilave ederek servis yapın.

SOSUN HAZIRLANIŞI VE SUNULUŞU
Muşmula ve pekmezi ocağa koyup 15 dakika kaynatın ve süzdürün.
Soğuttuktan sonra bilina dolmalarının üzerine ya da kenarına dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Soğanları temizleyip çok ince doğrayın ve biraz tuzla ovun. Maydanozları ince ince kıyın.

Ahududuyu dikkatlice yıkayın ve 150 ml. su ile birlikte bir tencereye koyun. Ahududuyu suyun içinde kabaca ezin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri