Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Taşra Usulü Bilina Dolması Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Taşra Usulü Bilina Dolması
Pratik Taşra Usulü Bilina Dolması Tarifi


Taşra Usulü Bilina Dolması (4 Kişilik)

Malzemeler


DOLMA İÇİ İÇİN
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi
1/2 Su Bardağı Fındık İçi
1/2 Su Bardağı Fıstık İçi
3 Çorba Kaşığı Kavrulmuş Susam
4 Çorba Kaşığı Bal
1 Su Bardağı Kuru Kayısı
1 Su Bardağı Hurma
1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
200 gr.
Kaymak
SOSU İÇİN
1/2 Su Bardağı Pekmez
100 gr.
Muşmula
1 Çay Bardağı Su
BİLİNA İÇİN
2 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Şeker
2 Yumurta
6 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Dolma içi malzemelerinin tümünü mikserde püre haline getirin.

Bilina malzemeleri olan süt, şeker, un ve yağı bir kaba koyup çırpma teli ile iyice karıştırın.
Teflon tavayı hafifçe yağlayıp, orta büyüklükte bir kepçe yardımıyla içine karışımdan dökerek orta ateşte krep şeklinde pişirin.

Hazırladığınız harcı içine sürüp dolma şeklinde sarın.
Sosunu ilave ederek servis yapın.

SOSUN HAZIRLANIŞI VE SUNULUŞU
Muşmula ve pekmezi ocağa koyup 15 dakika kaynatın ve süzdürün.
Soğuttuktan sonra bilina dolmalarının üzerine ya da kenarına dökerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri