Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Susamlı Kayısı Tatlısı
Pratik Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifi


Susamlı Kayısı Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


1 kg İri Cins Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Tozşeker
20 gr Susam
200 gr Ceviz İçi
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon

Yemek Tarifi


Kuru kayısıları iyice yıkayın.
Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.

Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun.
Küçük bir tepsiye dizin.
Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.

Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın.
Üzerine susam serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Suyu tencereye alarak kaynatın. Mısır ununu ekleyerek hamur elde edin. Ocağın üzerinde 10 dakika karıştırarak pişirin.

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Önce servis yapacağınız tabağın tabanını roka ile yükseltin. Somonları dilerseniz rulo sararak ya da gül şeklinde kıvırarak rokaların üzerine yerleştirin.

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri