Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Susamlı Kayısı Tatlısı
Pratik Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifi


Susamlı Kayısı Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


1 kg İri Cins Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Tozşeker
20 gr Susam
200 gr Ceviz İçi
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon

Yemek Tarifi


Kuru kayısıları iyice yıkayın.
Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.

Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun.
Küçük bir tepsiye dizin.
Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.

Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın.
Üzerine susam serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Sebzeleri minik küpler şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri