

Pratik Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifi
Susamlı Kayısı Tatlısı (10 Kişilik)
Malzemeler
1 kg İri Cins Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Tozşeker
20 gr Susam
200 gr Ceviz İçi
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon
Yemek Tarifi
Kuru kayısıları iyice yıkayın.
Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun.
Küçük bir tepsiye dizin.
Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.
Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın.
Üzerine susam serperek servis yapın.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.
Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın.
Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin. Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın.
Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri