Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Susamlı Kayısı Tatlısı
Pratik Susamlı Kayısı Tatlısı Tarifi


Susamlı Kayısı Tatlısı (10 Kişilik)

Malzemeler


1 kg İri Cins Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Tozşeker
20 gr Susam
200 gr Ceviz İçi
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon

Yemek Tarifi


Kuru kayısıları iyice yıkayın.
Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.

Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun.
Küçük bir tepsiye dizin.
Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.

Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın.
Üzerine susam serperek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Ekmek haznesinin kuru olduğunu kontrol ettikten sonra pervaneyi yerleştirin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri