Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şuruplu Portakal Dilimleri Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şuruplu Portakal Dilimleri
Pratik Şuruplu Portakal Dilimleri Tarifi


Şuruplu Portakal Dilimleri (6 Kişilik)

Malzemeler


9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz
75-100 gr şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

Yemek Tarifi


Portakalları keskin bir bıçakla soyun.
Dikkatlice bayaz zarını da çıkartın
Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin.
Çekirdekleri varsa ayıklayın.

Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin.
Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün.

Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun.
Soğuk olara servis yapın.

HAZIRLAMA: Portakalları soyma: Portakalların sularını akıtmak için bir kasenin üstünde soyun.
İnce uçlu keskin bir bıçakla bir kesikle hem kabuğu hem de beyaz zarı ayırabilirsiniz.
Limon kabuğunu rendelerken acı olan beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin.

ÖZEL DURUM: Servis yapmadan hemen önce 3-4 yemek kaşığı portakal likörünü portakal dilimlerinin üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye bölün. Düz durabilmesi için alt kısımlarını biraz kesin. İçlerini bir kaşık yardımı ile çıkarıp acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Avea mutfak şefi Kadir Şahin'in çıtır sosis tarifini deneyip, kahvaltı sofralarınıza ve çay keyfinize keyip katın...

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın.

Farklı ve hafif tatlı tarifi arayanlar için tadına doyulmayacak bir reçete. Radisson Sas Bosphorus'un genç pastacısı sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri