Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şuruplu Portakal Dilimleri Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şuruplu Portakal Dilimleri
Pratik Şuruplu Portakal Dilimleri Tarifi


Şuruplu Portakal Dilimleri (6 Kişilik)

Malzemeler


9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz
75-100 gr şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

Yemek Tarifi


Portakalları keskin bir bıçakla soyun.
Dikkatlice bayaz zarını da çıkartın
Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin.
Çekirdekleri varsa ayıklayın.

Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin.
Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün.

Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun.
Soğuk olara servis yapın.

HAZIRLAMA: Portakalları soyma: Portakalların sularını akıtmak için bir kasenin üstünde soyun.
İnce uçlu keskin bir bıçakla bir kesikle hem kabuğu hem de beyaz zarı ayırabilirsiniz.
Limon kabuğunu rendelerken acı olan beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin.

ÖZEL DURUM: Servis yapmadan hemen önce 3-4 yemek kaşığı portakal likörünü portakal dilimlerinin üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Un, karanfil, tarçın ve kakaoyu birlikte eleyin. Margarini ekleyip, parmak uçlarınızla unlu karışıma yavaşça yedirin.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

2 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın. 2 adet yumurta, 2 adet yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri