Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şuruplu Portakal Dilimleri Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şuruplu Portakal Dilimleri
Pratik Şuruplu Portakal Dilimleri Tarifi


Şuruplu Portakal Dilimleri (6 Kişilik)

Malzemeler


9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz
75-100 gr şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

Yemek Tarifi


Portakalları keskin bir bıçakla soyun.
Dikkatlice bayaz zarını da çıkartın
Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin.
Çekirdekleri varsa ayıklayın.

Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin.
Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün.

Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun.
Soğuk olara servis yapın.

HAZIRLAMA: Portakalları soyma: Portakalların sularını akıtmak için bir kasenin üstünde soyun.
İnce uçlu keskin bir bıçakla bir kesikle hem kabuğu hem de beyaz zarı ayırabilirsiniz.
Limon kabuğunu rendelerken acı olan beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin.

ÖZEL DURUM: Servis yapmadan hemen önce 3-4 yemek kaşığı portakal likörünü portakal dilimlerinin üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eresin Crown Hotel'in mutfak şefi Şerafettin Karadeniz'den çok özel bir tarif... Sunumu da bir o kadar iştah açıcı...

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri