Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şuruplu Portakal Dilimleri Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şuruplu Portakal Dilimleri
Pratik Şuruplu Portakal Dilimleri Tarifi


Şuruplu Portakal Dilimleri (6 Kişilik)

Malzemeler


9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz
75-100 gr şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu

Yemek Tarifi


Portakalları keskin bir bıçakla soyun.
Dikkatlice bayaz zarını da çıkartın
Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin.
Çekirdekleri varsa ayıklayın.

Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin.
Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün.

Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun.
Soğuk olara servis yapın.

HAZIRLAMA: Portakalları soyma: Portakalların sularını akıtmak için bir kasenin üstünde soyun.
İnce uçlu keskin bir bıçakla bir kesikle hem kabuğu hem de beyaz zarı ayırabilirsiniz.
Limon kabuğunu rendelerken acı olan beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin.

ÖZEL DURUM: Servis yapmadan hemen önce 3-4 yemek kaşığı portakal likörünü portakal dilimlerinin üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Batı Ege mutfağından rezene ile tatlandırılmış bir kuzu eti yemeği...

Wow Hotel Convention Center'ın başarılı şefi Mehmet Yalçınkaya'dan Sevgililer Günü'ne özel bir tarif. Aşk temalı bu yemeği mutlaka deneyin...

Bezelyeyi 4 su bardağı kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp, kurulayın. Kuzu filetosunu uzunlamasına 4 parçaya bölün, yağlarını alın.

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri