Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Tatlısı Fırında Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şeftali Tatlısı Fırında
Pratik Şeftali Tatlısı Fırında Tarifi


Şeftali Tatlısı Fırında (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz

Yemek Tarifi


Şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
Fırın poşetinin içine yerleştirip 4 çorba kaşığı şeker ve 1 bardak su ilave edin.
Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
iyice soğuyunca düz bir tabağa dizin.

Su, süt, nişasta ve 1 çorba kaşığı şekeri orta ateşte pişirin.
Düz bir kalıba döküp donması için bekletin ve kare kare kesin.

Şeftalilerin üstüne fıstık serpip kare kestiğiniz muhallebileri üzerlerine yerleştirin.
Gülsuyu ve pekmez ilave ederek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp,yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım.

Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri