Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şeftali Tatlısı Fırında Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şeftali Tatlısı Fırında
Pratik Şeftali Tatlısı Fırında Tarifi


Şeftali Tatlısı Fırında (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz

Yemek Tarifi


Şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
Fırın poşetinin içine yerleştirip 4 çorba kaşığı şeker ve 1 bardak su ilave edin.
Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
iyice soğuyunca düz bir tabağa dizin.

Su, süt, nişasta ve 1 çorba kaşığı şekeri orta ateşte pişirin.
Düz bir kalıba döküp donması için bekletin ve kare kare kesin.

Şeftalilerin üstüne fıstık serpip kare kestiğiniz muhallebileri üzerlerine yerleştirin.
Gülsuyu ve pekmez ilave ederek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı için basit ve lezzetli bir et yemeği tarifi. Osmanlı ve saray mutfağının yemeklerinden biri olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri