Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Raventli Muz Köpüğü Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Raventli Muz Köpüğü
Pratik Raventli Muz Köpüğü Tarifi


Raventli Muz Köpüğü (4 Kişilik)

Malzemeler


540 gr şuruplu konserve ravent,süzülmüş
2 küçük muz, doğranmış
150 gr yoğurt
Birkaç damla kırmızı gıda boyası
1 yumurta beyazı

Yemek Tarifi


Blenderda ravendi, muzu ve yoğurdu püre haline getirin.
(Aşçının önerisine bakın) Büyük bir kaseye koyup birkaç damla gıda boyası katıp pembe bir karışım elde edin.

Koyulaşmcaya kadar yumurta beyazım çırpın.
Büyük metal bir kaşıkla ravent karışımına ekleyin.

Karışımı 4 servis tabağına bölüştürüp en az 2 saat buzdolabında soğutun.
Muz dilimleriyle süsleyip servis yapın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Mevsiminde 500 gr taze ravent kullanabilirsiniz.
Eğer blendırınız yoksa ravendi ve muzları ezmek için bir çatal kullanıp sonra yoğurdu karıştırın.
Konserve raventlerin tatlılık oranı değişir, onun için yumurta beyazını eklemeden önce tadına bakın ve gerekirse, biraz pudra şekeri katın.
Bu tatlıyı buzdolabında 4 saat kadar tutabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİLERİ: Rengi bozulmaması için limon suyuna batırılmış muz dilimlerini süslemede kullanabilirsiniz.
Bir kontrast yaratmak için yanında şekerli pütürlü kurabiye ile sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin. Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın.

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri