Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Raventli Muz Köpüğü Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Raventli Muz Köpüğü
Pratik Raventli Muz Köpüğü Tarifi


Raventli Muz Köpüğü (4 Kişilik)

Malzemeler


540 gr şuruplu konserve ravent,süzülmüş
2 küçük muz, doğranmış
150 gr yoğurt
Birkaç damla kırmızı gıda boyası
1 yumurta beyazı

Yemek Tarifi


Blenderda ravendi, muzu ve yoğurdu püre haline getirin.
(Aşçının önerisine bakın) Büyük bir kaseye koyup birkaç damla gıda boyası katıp pembe bir karışım elde edin.

Koyulaşmcaya kadar yumurta beyazım çırpın.
Büyük metal bir kaşıkla ravent karışımına ekleyin.

Karışımı 4 servis tabağına bölüştürüp en az 2 saat buzdolabında soğutun.
Muz dilimleriyle süsleyip servis yapın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Mevsiminde 500 gr taze ravent kullanabilirsiniz.
Eğer blendırınız yoksa ravendi ve muzları ezmek için bir çatal kullanıp sonra yoğurdu karıştırın.
Konserve raventlerin tatlılık oranı değişir, onun için yumurta beyazını eklemeden önce tadına bakın ve gerekirse, biraz pudra şekeri katın.
Bu tatlıyı buzdolabında 4 saat kadar tutabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİLERİ: Rengi bozulmaması için limon suyuna batırılmış muz dilimlerini süslemede kullanabilirsiniz.
Bir kontrast yaratmak için yanında şekerli pütürlü kurabiye ile sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Toz krem şantileri soğuk süt ile sertleşene kadar mikserleyin.

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri