Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Raventli Muz Köpüğü Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Raventli Muz Köpüğü
Pratik Raventli Muz Köpüğü Tarifi


Raventli Muz Köpüğü (4 Kişilik)

Malzemeler


540 gr şuruplu konserve ravent,süzülmüş
2 küçük muz, doğranmış
150 gr yoğurt
Birkaç damla kırmızı gıda boyası
1 yumurta beyazı

Yemek Tarifi


Blenderda ravendi, muzu ve yoğurdu püre haline getirin.
(Aşçının önerisine bakın) Büyük bir kaseye koyup birkaç damla gıda boyası katıp pembe bir karışım elde edin.

Koyulaşmcaya kadar yumurta beyazım çırpın.
Büyük metal bir kaşıkla ravent karışımına ekleyin.

Karışımı 4 servis tabağına bölüştürüp en az 2 saat buzdolabında soğutun.
Muz dilimleriyle süsleyip servis yapın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Mevsiminde 500 gr taze ravent kullanabilirsiniz.
Eğer blendırınız yoksa ravendi ve muzları ezmek için bir çatal kullanıp sonra yoğurdu karıştırın.
Konserve raventlerin tatlılık oranı değişir, onun için yumurta beyazını eklemeden önce tadına bakın ve gerekirse, biraz pudra şekeri katın.
Bu tatlıyı buzdolabında 4 saat kadar tutabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİLERİ: Rengi bozulmaması için limon suyuna batırılmış muz dilimlerini süslemede kullanabilirsiniz.
Bir kontrast yaratmak için yanında şekerli pütürlü kurabiye ile sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Yemekevi.tv'de çocukların vazgeçemeyeceği bir tatlı, PANKEK. Ramada Plaza İstanbul Hotel stajeri Banu Yükseler sizler için anlattı...

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için özel bir tarif...

Alacalı soyulmuş patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Limonlu ve tuzlu suda yarım saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri