Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Raventli Muz Köpüğü Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Raventli Muz Köpüğü
Pratik Raventli Muz Köpüğü Tarifi


Raventli Muz Köpüğü (4 Kişilik)

Malzemeler


540 gr şuruplu konserve ravent,süzülmüş
2 küçük muz, doğranmış
150 gr yoğurt
Birkaç damla kırmızı gıda boyası
1 yumurta beyazı

Yemek Tarifi


Blenderda ravendi, muzu ve yoğurdu püre haline getirin.
(Aşçının önerisine bakın) Büyük bir kaseye koyup birkaç damla gıda boyası katıp pembe bir karışım elde edin.

Koyulaşmcaya kadar yumurta beyazım çırpın.
Büyük metal bir kaşıkla ravent karışımına ekleyin.

Karışımı 4 servis tabağına bölüştürüp en az 2 saat buzdolabında soğutun.
Muz dilimleriyle süsleyip servis yapın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Mevsiminde 500 gr taze ravent kullanabilirsiniz.
Eğer blendırınız yoksa ravendi ve muzları ezmek için bir çatal kullanıp sonra yoğurdu karıştırın.
Konserve raventlerin tatlılık oranı değişir, onun için yumurta beyazını eklemeden önce tadına bakın ve gerekirse, biraz pudra şekeri katın.
Bu tatlıyı buzdolabında 4 saat kadar tutabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİLERİ: Rengi bozulmaması için limon suyuna batırılmış muz dilimlerini süslemede kullanabilirsiniz.
Bir kontrast yaratmak için yanında şekerli pütürlü kurabiye ile sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Tereyağını tencerede eritin. Unu ekleyin ve rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte çevirin.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Osmanlı Mutfağı'nın unutulan bayram tatlılarından biri. Hazırlanışı da oldukça basit. Bayramda farklı bir tatlı yapmak isteyenler bu tarifi denemeli...

Kabak, havuç, patates ve soğan rendelenir, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri