Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Raventli Muz Köpüğü Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Raventli Muz Köpüğü
Pratik Raventli Muz Köpüğü Tarifi


Raventli Muz Köpüğü (4 Kişilik)

Malzemeler


540 gr şuruplu konserve ravent,süzülmüş
2 küçük muz, doğranmış
150 gr yoğurt
Birkaç damla kırmızı gıda boyası
1 yumurta beyazı

Yemek Tarifi


Blenderda ravendi, muzu ve yoğurdu püre haline getirin.
(Aşçının önerisine bakın) Büyük bir kaseye koyup birkaç damla gıda boyası katıp pembe bir karışım elde edin.

Koyulaşmcaya kadar yumurta beyazım çırpın.
Büyük metal bir kaşıkla ravent karışımına ekleyin.

Karışımı 4 servis tabağına bölüştürüp en az 2 saat buzdolabında soğutun.
Muz dilimleriyle süsleyip servis yapın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Mevsiminde 500 gr taze ravent kullanabilirsiniz.
Eğer blendırınız yoksa ravendi ve muzları ezmek için bir çatal kullanıp sonra yoğurdu karıştırın.
Konserve raventlerin tatlılık oranı değişir, onun için yumurta beyazını eklemeden önce tadına bakın ve gerekirse, biraz pudra şekeri katın.
Bu tatlıyı buzdolabında 4 saat kadar tutabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİLERİ: Rengi bozulmaması için limon suyuna batırılmış muz dilimlerini süslemede kullanabilirsiniz.
Bir kontrast yaratmak için yanında şekerli pütürlü kurabiye ile sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Hamsileri ayıklayıp temizleyin. Pazıları yıkayıp 1-2 dakika sıcak suda bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri