Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pudingli Ayva Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Pudingli Ayva
Pratik Pudingli Ayva Tarifi


Pudingli Ayva (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet ayva
2 çay bardağı toz seker
1 çay bardağı su
1 adet rendelenmiş elma
2 çorba kasığı ceviz
Yarım paket hazır kakaolu puding
1 su bardağı süt
1 tatlı kasığı margarin
1 çorba kasığı rendelenmiş çikolata

Yemek Tarifi


Ayvaları ortadan ikiye ayırın.
Ayıklayıp tencereye dizin.
Ortasına toz seker serpin.
Suyu ekleyin.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Soğuyunca ayvaları servis tabağına alın.

Rendelenmiş elmaya, cevizi karıştırın.
Ayvaların ortasına doldurun.
Pudingi sütle karıştırıp orta ateşte pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince 1 tatlı kasığı margarini ilave edip, karıştırarak eritin ve ocaktan alın.

Ayvaların üzerine yayın.
En üste rendelenmiş çikolatayı serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış ıspanağı süzün. Elinizle sıkıp fazla suyunu alın ve incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri