Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinçli Elma Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Pirinçli Elma Tatlısı
Pratik Pirinçli Elma Tatlısı Tarifi


Pirinçli Elma Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
4 Kırmızı Elma
1/2 lt Su
6 Çorba Kaşığı Bal
3 Tutam Zencefil
5 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
5 Çorba Kaşığı Sultani Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviziçi
1 Çay Kaşığı Tuz

Yemek Tarifi


Pirinci bol suda yıkayıp tencereye alın.
Yarım litre su ve tuz ekleyip kaynatın.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin.

Elmaları soyup içlerini oyarak çekirdekli kısımlarını çıkarın.
Haşladığınız pirince, bal, zencefil, kuru üzüm, sultani üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın.
Elmaların içlerini pirinçli karışımla doldurun.
Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin.
Pişerken elmaların üzerine ara sıra margarin sürün.

Pirinçli karışımın kalanını servis tabağına yayın.
Doldurulmuş elmaları üzerine yerleştirip ceviziçi serpin.
Soğuk olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin.

Pizza Venti'nin spesiyallerinden lezzetli mi lezzetli bir tarif... İlter Kanat'ın Venti Venti dediği bu pizzaya bayılacaksınız...

Elif Kılıç'tan farklı bir kek tarifi

Home Store Cafe pastacılarından Ayhan Lafçı'dan yaz günlerinizi serinletecek bir dondurma kulesi tarifi. Dilerseniz kağıt helva ile de yapabileceğiniz basit bir tarif...

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri