Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinçli Elma Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Pirinçli Elma Tatlısı
Pratik Pirinçli Elma Tatlısı Tarifi


Pirinçli Elma Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
4 Kırmızı Elma
1/2 lt Su
6 Çorba Kaşığı Bal
3 Tutam Zencefil
5 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
5 Çorba Kaşığı Sultani Üzüm
1 Çay Kaşığı Tarçın
4 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviziçi
1 Çay Kaşığı Tuz

Yemek Tarifi


Pirinci bol suda yıkayıp tencereye alın.
Yarım litre su ve tuz ekleyip kaynatın.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pirinçler suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin.

Elmaları soyup içlerini oyarak çekirdekli kısımlarını çıkarın.
Haşladığınız pirince, bal, zencefil, kuru üzüm, sultani üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın.
Elmaların içlerini pirinçli karışımla doldurun.
Fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin.
Pişerken elmaların üzerine ara sıra margarin sürün.

Pirinçli karışımın kalanını servis tabağına yayın.
Doldurulmuş elmaları üzerine yerleştirip ceviziçi serpin.
Soğuk olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri