Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Naneli Çilek Bombası Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Naneli Çilek Bombası
Pratik Naneli Çilek Bombası Tarifi


Naneli Çilek Bombası (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet tost ekmeği
500 gr.
çilek
4 yaprak jelatin
5 adet portakal
1,5 su bardağı pudra şekeri
10 sap taze nane

Yemek Tarifi


Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin.
Portakalların suyunu sıkıp pudra şekeri ile karıştırın.
Portakal suyunu hafifçe ısıttıktan sonra, erittiğiniz jelatin yapraklarını ekleyip karıştırın.

Çilekleri ayıklayıp halka şeklinde doğrayın.
4 - 5 adet nane yaprağını dekor için ayırdıktan sonra, kalan yaprakları ince kıyın.

Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin.

Köşeli derin bir kabın içine ayırdığınız nane yapraklarını dizin.
Üzerine çilekleri dizip, jelatinli karışımdan yayın.

Çileklerin üzerine ekmek dilimlerini yerleştirin.
Üzerine tekrar bir kat çilek dizip, ince kıyılmış nane yapraklarıyla kaplayın.
Bir miktar portakal suyu döküp hafifçe bastırın.
Üzerini ekmek dilimleriyle kapatın.

Kabın üzerini streç filmle kaplayıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Kabı ters çevirerek tatlıyı çıkarın, dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yarım su bardağı süt ve margarini ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozu, kahve, kakao ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. 22 cm’lik yağlanmış kalıba dökün.

Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir diyet tatlısı...

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri