Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Naneli Çilek Bombası Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Naneli Çilek Bombası
Pratik Naneli Çilek Bombası Tarifi


Naneli Çilek Bombası (6 Kişilik)

Malzemeler


1 adet tost ekmeği
500 gr.
çilek
4 yaprak jelatin
5 adet portakal
1,5 su bardağı pudra şekeri
10 sap taze nane

Yemek Tarifi


Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin.
Portakalların suyunu sıkıp pudra şekeri ile karıştırın.
Portakal suyunu hafifçe ısıttıktan sonra, erittiğiniz jelatin yapraklarını ekleyip karıştırın.

Çilekleri ayıklayıp halka şeklinde doğrayın.
4 - 5 adet nane yaprağını dekor için ayırdıktan sonra, kalan yaprakları ince kıyın.

Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesin.

Köşeli derin bir kabın içine ayırdığınız nane yapraklarını dizin.
Üzerine çilekleri dizip, jelatinli karışımdan yayın.

Çileklerin üzerine ekmek dilimlerini yerleştirin.
Üzerine tekrar bir kat çilek dizip, ince kıyılmış nane yapraklarıyla kaplayın.
Bir miktar portakal suyu döküp hafifçe bastırın.
Üzerini ekmek dilimleriyle kapatın.

Kabın üzerini streç filmle kaplayıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Kabı ters çevirerek tatlıyı çıkarın, dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Çocukların da keyifle yiyeceği paneli parmak tavukları hazırlamak oldukça keyifli. Ramada Plaza İstanbul Hotel aşçılarından Ercan Erkan'ın bu yemek tarifini mutlaka deneyin....

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri