Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mutluluk Yolu Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mutluluk Yolu
Pratik Mutluluk Yolu Tarifi


Mutluluk Yolu (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Yaprak Jelatin
4 Yumurta
3 Kahve Fincanı Kahve
1 Paket Vanilya
2,5 Çay Bardağı Tozşeker
1 Çorba Kaşığı Konyak
300 gr Krem Şanti
300 gr Böğürtlen (dondurulmuş)

Yemek Tarifi


Jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Yumurta sarılarını, kahve, vanilya ve 1 çay bardağı tozşekerle birlikte 5 dakika benmari usulü karıştırın.
Jelatini soğuk suyun içinden alıp suyunun süzülmesini bekleyin.
Ardından konyakla birlikte elde ettiğiniz kremaya ilave edin.
Kremayı sürekli karıştırarak soğutun.

Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Hazırladığınız kremaya ilave edin.
Buzdolabında bekletin.

Yumurta aklarını yarım çay bardağı tozşekerle köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Ardından kremaya ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekletin.

Bu arada süsleme için birkaç böğürtlen ayırın.
Kalan böğürtlenin yarısını artan şekerle birlikte bir tencereye alıp kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Böğürtlenleri bir süzgeçten geçirip başka bir tencerede tekrar ısıtın.
Artan böğürtlenleri ekleyip soğumasını bekleyin.
Kremayı bir kaşıkla şekillendirip servis tabaklarına alıp böğürtlen ve böğürtlen sosu ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Çilekleri blenderden geçirip, püre haline getirin. Yapışmaz yüzeyli bir tencerede unu yağsız olarak kavurun.

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Ispanağı yıkayıp irice doğrayın. Tencereye aldığınız 3 çorba kaşığı zeytinyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri