Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mutluluk Yolu Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mutluluk Yolu
Pratik Mutluluk Yolu Tarifi


Mutluluk Yolu (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Yaprak Jelatin
4 Yumurta
3 Kahve Fincanı Kahve
1 Paket Vanilya
2,5 Çay Bardağı Tozşeker
1 Çorba Kaşığı Konyak
300 gr Krem Şanti
300 gr Böğürtlen (dondurulmuş)

Yemek Tarifi


Jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Yumurta sarılarını, kahve, vanilya ve 1 çay bardağı tozşekerle birlikte 5 dakika benmari usulü karıştırın.
Jelatini soğuk suyun içinden alıp suyunun süzülmesini bekleyin.
Ardından konyakla birlikte elde ettiğiniz kremaya ilave edin.
Kremayı sürekli karıştırarak soğutun.

Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Hazırladığınız kremaya ilave edin.
Buzdolabında bekletin.

Yumurta aklarını yarım çay bardağı tozşekerle köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Ardından kremaya ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekletin.

Bu arada süsleme için birkaç böğürtlen ayırın.
Kalan böğürtlenin yarısını artan şekerle birlikte bir tencereye alıp kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Böğürtlenleri bir süzgeçten geçirip başka bir tencerede tekrar ısıtın.
Artan böğürtlenleri ekleyip soğumasını bekleyin.
Kremayı bir kaşıkla şekillendirip servis tabaklarına alıp böğürtlen ve böğürtlen sosu ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Eritilmiş margarin, yumurta, kabartma tozu ve tuz ekleyip yoğurun.

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri