Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mutluluk Yolu Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mutluluk Yolu
Pratik Mutluluk Yolu Tarifi


Mutluluk Yolu (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Yaprak Jelatin
4 Yumurta
3 Kahve Fincanı Kahve
1 Paket Vanilya
2,5 Çay Bardağı Tozşeker
1 Çorba Kaşığı Konyak
300 gr Krem Şanti
300 gr Böğürtlen (dondurulmuş)

Yemek Tarifi


Jelatin yapraklarını soğuk suda bekletin.
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.
Yumurta sarılarını, kahve, vanilya ve 1 çay bardağı tozşekerle birlikte 5 dakika benmari usulü karıştırın.
Jelatini soğuk suyun içinden alıp suyunun süzülmesini bekleyin.
Ardından konyakla birlikte elde ettiğiniz kremaya ilave edin.
Kremayı sürekli karıştırarak soğutun.

Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Hazırladığınız kremaya ilave edin.
Buzdolabında bekletin.

Yumurta aklarını yarım çay bardağı tozşekerle köpük halini alıncaya kadar çırpın.
Ardından kremaya ekleyip en az 2 saat buzdolabında bekletin.

Bu arada süsleme için birkaç böğürtlen ayırın.
Kalan böğürtlenin yarısını artan şekerle birlikte bir tencereye alıp kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Böğürtlenleri bir süzgeçten geçirip başka bir tencerede tekrar ısıtın.
Artan böğürtlenleri ekleyip soğumasını bekleyin.
Kremayı bir kaşıkla şekillendirip servis tabaklarına alıp böğürtlen ve böğürtlen sosu ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Ramazan sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri