Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mus
Pratik Mus Tarifi


Mus (8-10 Kişilik)

Malzemeler


200 gr kayısı püresi
3.
5 çay bardağı toz şeker
10 yumurta sarısı
500 gr çırpılmış şanti
7 yaprak jelatin

Yemek Tarifi


Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın.
Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.

Jelatinleri soğuk suda yumuşatarak, sıcak kayısı püresinin içine idave edin.
Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserde çırpıp pürenin içine ekleyin.
Daha sonra bu karışımı çırpılmış şantiye yedirin.

Son olarak hazırladığınız karışımı bir kaba döküp.
dolapta 30 dakika beklettikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaz aylarında yapılabilecek hafif ve çok lezzetli bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Süleyman Engin sizler için anlattı...

Meyveler, portakal kabuğu rendesi ve suyu ile bir tencerede karıştırılır. Üzerine çay dökülür, kapağı kapatılır ve orta ısıda pişirilir.

Bulgur ve suyu tencereye alıp, ocağa oturtun. Kaynadığında ocağın altını kısıp, kapağı kapalı şekilde 30 dakika pişirin.

Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri