Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mus
Pratik Mus Tarifi


Mus (8-10 Kişilik)

Malzemeler


200 gr kayısı püresi
3.
5 çay bardağı toz şeker
10 yumurta sarısı
500 gr çırpılmış şanti
7 yaprak jelatin

Yemek Tarifi


Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın.
Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.

Jelatinleri soğuk suda yumuşatarak, sıcak kayısı püresinin içine idave edin.
Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserde çırpıp pürenin içine ekleyin.
Daha sonra bu karışımı çırpılmış şantiye yedirin.

Son olarak hazırladığınız karışımı bir kaba döküp.
dolapta 30 dakika beklettikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Bütün sebzeleri yıkayın. Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Kabak ve havucun kabuklarını soyun.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri