Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mus
Pratik Mus Tarifi


Mus (8-10 Kişilik)

Malzemeler


200 gr kayısı püresi
3.
5 çay bardağı toz şeker
10 yumurta sarısı
500 gr çırpılmış şanti
7 yaprak jelatin

Yemek Tarifi


Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın.
Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.

Jelatinleri soğuk suda yumuşatarak, sıcak kayısı püresinin içine idave edin.
Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserde çırpıp pürenin içine ekleyin.
Daha sonra bu karışımı çırpılmış şantiye yedirin.

Son olarak hazırladığınız karışımı bir kaba döküp.
dolapta 30 dakika beklettikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Azzur Restaurant'ın şefi Orhan Demirok'tan sevginizi anlatabilecek çok güzel ve pratik bir tatlı tarifi... Hem görüntüsü hem tadıyla vazgeçilmez...

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Isıtılan sütü bir kenara alın. İçine tereyağı atarak, yağın erimesini ve ılınmasını bekleyin.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri