Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mus
Pratik Mus Tarifi


Mus (8-10 Kişilik)

Malzemeler


200 gr kayısı püresi
3.
5 çay bardağı toz şeker
10 yumurta sarısı
500 gr çırpılmış şanti
7 yaprak jelatin

Yemek Tarifi


Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın.
Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.

Jelatinleri soğuk suda yumuşatarak, sıcak kayısı püresinin içine idave edin.
Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserde çırpıp pürenin içine ekleyin.
Daha sonra bu karışımı çırpılmış şantiye yedirin.

Son olarak hazırladığınız karışımı bir kaba döküp.
dolapta 30 dakika beklettikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın.

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri