Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mus Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mus
Pratik Mus Tarifi


Mus (8-10 Kişilik)

Malzemeler


200 gr kayısı püresi
3.
5 çay bardağı toz şeker
10 yumurta sarısı
500 gr çırpılmış şanti
7 yaprak jelatin

Yemek Tarifi


Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın.
Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.

Jelatinleri soğuk suda yumuşatarak, sıcak kayısı püresinin içine idave edin.
Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserde çırpıp pürenin içine ekleyin.
Daha sonra bu karışımı çırpılmış şantiye yedirin.

Son olarak hazırladığınız karışımı bir kaba döküp.
dolapta 30 dakika beklettikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Ispanağı haşlayıp süzün ve sıkın. Maydanozla birlikte incecik kıyın. Patatesleri haşlayıp ezin.

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri