Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimekli Muska Lahana Sarması Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mercimekli Muska Lahana Sarması
Pratik Mercimekli Muska Lahana Sarması Tarifi


Mercimekli Muska Lahana Sarması

Malzemeler


1 adet orta büyüklükte lahana
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
250 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı kalın bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı fesleğen
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yarım demet yeşil soğan

Yemek Tarifi


Mercimeği akşamdan suda ıslatın.
Soğanı ince kıyıp maydanozu doğrayın.
Kıymayı bir kaba alın.
Üzerine soğan, maydanoz, salça, biber salçası, tuz, karabiber ve yağı koyup yoğurun.
Yıkanmış buİgur ve mercimeği ilave edip 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırın.

Lahana yapraklarını kaynar tuzİu suda 10 dakika hafif haşlayıp süzün.
Lahana yaprakİarını mutfak tahtası üzerinde 2 parmak eninde uzun şeritİer halinde kesin.
Ucuna doİma içinden yerİeştirip muska şekİinde sarın.
Tencereye yerleştirin.

Sarma işlemi bitince 1 su bardağı sıcak su ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatın.
Lahanalar pişene kadar kısık ateşte pişirin.
Ateşten alıp servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kıyılmış yeşil soğanı serpip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Akdeniz yeşillikleri ve ıspanağı karıştırın. Turp halkaları ve narı ekleyin.

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri