Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimekli Muska Lahana Sarması Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mercimekli Muska Lahana Sarması
Pratik Mercimekli Muska Lahana Sarması Tarifi


Mercimekli Muska Lahana Sarması

Malzemeler


1 adet orta büyüklükte lahana
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
250 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı kalın bulgur
1 çay bardağı yeşil mercimek
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı fesleğen
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yarım demet yeşil soğan

Yemek Tarifi


Mercimeği akşamdan suda ıslatın.
Soğanı ince kıyıp maydanozu doğrayın.
Kıymayı bir kaba alın.
Üzerine soğan, maydanoz, salça, biber salçası, tuz, karabiber ve yağı koyup yoğurun.
Yıkanmış buİgur ve mercimeği ilave edip 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırın.

Lahana yapraklarını kaynar tuzİu suda 10 dakika hafif haşlayıp süzün.
Lahana yaprakİarını mutfak tahtası üzerinde 2 parmak eninde uzun şeritİer halinde kesin.
Ucuna doİma içinden yerİeştirip muska şekİinde sarın.
Tencereye yerleştirin.

Sarma işlemi bitince 1 su bardağı sıcak su ekleyip üzerine bir porselen tabak kapatın.
Lahanalar pişene kadar kısık ateşte pişirin.
Ateşten alıp servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kıyılmış yeşil soğanı serpip servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri