Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mango ve Yoğurt Köpüğü Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Mango ve Yoğurt Köpüğü
Pratik Mango ve Yoğurt Köpüğü Tarifi


Mango ve Yoğurt Köpüğü (4 Kişilik)

Malzemeler


1 portakal
2 büyük mango, dilimlenmiş
1 çay kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı soğuk su
300 ml yoğurt
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta beyazı

Yemek Tarifi


Bir patates doğrayıcısı kullanarak portakaldan şeritler halinde kabuk parçaları kesin.
Küçük keskin bir bıçakla kabukları kibrit çöpü büyüklüğünde kesin.

Küçük bir tavada suyu bir taşım kaynatın.
Portakal kabuğu şeritlerim 2-3 dakika haşlayın.
Süzüp soğuk su altında tutun.
Tekrar süzüp kâğıt havluyla kurulayın ve bir kenara koyun.

Portakalın suyunu sıkın ve hazırlanmış mangoları ve portakal suyunu blenderda püre haline getirin.
(aynı işlemi mangoları süzgeçten geçirip portakal suyunu ekleyerek de yapabilirsiniz.
)
Jelatini küçük bir tava içindeki suya dökün.
5 dakika kadar bekleyin.
Jelatini çok kısık ateşte 1-2 dakika eriyinceye kadar ısıtın.

Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak erimiş jelatini mango püresinin üzerine dökün.
(Aşçının önerisine bakın.
) Yavaş yavaş yoğurdu ve pudra şekerim ekleyip karıştırın.

Temiz kuru bir kapta yumurta, beyazını iyice çırpın.
Büyük metal bir kaşık kullanarak yumurta beyazım mango karışımına ekleyin.
Tadına bakıp gerekirse biraz daha pudra şekeri koyun.

Köpüğü 4 tatlı kâsesine koyup portakal kabuğu şeritleri ile süsleyin.
2 saat içinde servis yapın.

DİKKAT: Portakalın sadece dıştaki renkli kabuğunu kullanın.
Kabuğun içte kalan beyaz kısmını kullanmayın.

HAZIRLAMA: Mangoları bir tabağın üzerinde (sularını akıtmak için) aşağıda görüldüğü gibi soyun.
Orta büyük çekirdekten başlayarak büyük parçalar halinde mangoyu dilimleyin.
Kabuklarda kalan mangoları da kazıyıp dilimlere suyuyla birlikte ekleyin.
Kabuğu uzunlamasına ince keskin bir bıçakla soyup birkaç bölüme ayırın.
Bir bölümün kenarım bıçağın düz kısmıyla başparmağınızı arasına alıp kabuğunu soyun.
Kalan bölümleri de aynı şekilde ayırın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Esnek plastik bir spatulayı tavanın dibinde kalan jöleyi kazımak için kullanın.

ALTERNATİF: Eğer taze mango bulamıyorsanız, 500 gram konserve mango kullanabilirsiniz.
Yumuşak başka konserve meyveler de mango yerine kullanılabilir.
300 ml püreye ihtiyacınız var.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri