Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuruyemişli Tatlı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kuruyemişli Tatlı
Pratik Kuruyemişli Tatlı Tarifi


Kuruyemişli Tatlı (8 Kişilik)

Malzemeler


400 gr Kuru İncir
100 gr Hurma
200 gr Kuru Kayısı
250 gr Kuru Üzüm
1 Su Bardağı Ceviz İçi
1 Su Bardağı Çam Fıstığı
1 Çorba Kaşığı Tarçın
1/2 Çavdar Ekmeği
1 Çorba Kaşığı Un
1/2 Su Bardağı Bal
1 Su Bardağı Soyulmuş Badem
1 Su Bardağı Karışık Meyve Şekerlemesi
1 Tutam Tuz
KALIP İÇİN;
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un

Yemek Tarifi


1) Fırını 80 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Kuru incir, kuru kayısı ve hurmayı ince ince kıyıp büyük bir kaseye alın.

2) Ceviz içi, kuru üzüm, çam fıstıgı, tarçın ve bir tutam tuz ilave edip iyice harmanlayın.
Çavdar ekmeğinin içini ıslatıp ufalayın ve kuruyemiş karışımına ekleyin.
Bir çorba kaşığı unu ilave edip hamur şeklinde yoğurun.

3) Hazırladığınız karışımı iki eşit parçaya bölüp her ikisine de oval ekmek şekli verin.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp un serpin.
Hazırladığınız hamurları tepsiye yerleştirin.

4) Meyve şekerlemelerini minik minik doğrayın.
Tatlıların üzerine badem ve meyve şekerlemelerini yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Balı kısık ateşte biraz eritin.
Tatlıları fırından çıkarınca üzerlerine fırça ile balı sürün.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Taze fasulye ile yapılabilecek lezzetli bir tarif. Sheraton Hotel'in usta aşçılarından Adnan Sezer sizler için anlattı.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Derin bir kasede kıyma, gömlek yağı, galeta unu, dövülmüş sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi alın. 15 dakika kadar iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri