Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuruyemişli Tatlı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kuruyemişli Tatlı
Pratik Kuruyemişli Tatlı Tarifi


Kuruyemişli Tatlı (8 Kişilik)

Malzemeler


400 gr Kuru İncir
100 gr Hurma
200 gr Kuru Kayısı
250 gr Kuru Üzüm
1 Su Bardağı Ceviz İçi
1 Su Bardağı Çam Fıstığı
1 Çorba Kaşığı Tarçın
1/2 Çavdar Ekmeği
1 Çorba Kaşığı Un
1/2 Su Bardağı Bal
1 Su Bardağı Soyulmuş Badem
1 Su Bardağı Karışık Meyve Şekerlemesi
1 Tutam Tuz
KALIP İÇİN;
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un

Yemek Tarifi


1) Fırını 80 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Kuru incir, kuru kayısı ve hurmayı ince ince kıyıp büyük bir kaseye alın.

2) Ceviz içi, kuru üzüm, çam fıstıgı, tarçın ve bir tutam tuz ilave edip iyice harmanlayın.
Çavdar ekmeğinin içini ıslatıp ufalayın ve kuruyemiş karışımına ekleyin.
Bir çorba kaşığı unu ilave edip hamur şeklinde yoğurun.

3) Hazırladığınız karışımı iki eşit parçaya bölüp her ikisine de oval ekmek şekli verin.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp un serpin.
Hazırladığınız hamurları tepsiye yerleştirin.

4) Meyve şekerlemelerini minik minik doğrayın.
Tatlıların üzerine badem ve meyve şekerlemelerini yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.
Balı kısık ateşte biraz eritin.
Tatlıları fırından çıkarınca üzerlerine fırça ile balı sürün.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri