Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Peynirli Şeftaliler Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krem Peynirli Şeftaliler
Pratik Krem Peynirli Şeftaliler Tarifi


Krem Peynirli Şeftaliler (4 Kişilik)

Malzemeler


4 taze şeftali veya 8 yarım konserve şeftali
75 gr krem peynir
3-4 yemek kaşığı yoğurt
2 damla badem esansı
2 çay kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kıyılmış badem

Yemek Tarifi


Taze şeftalilerin kabuklarım soyun, sonra dikkatlice şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.

Peyniri yeterince yoğurtla karıştırarak koyu, yumuşak bir karışım elde edin.
Badem esansı ve şekeri ekleyerek tatlandırın.

Karışımı şeftalilerin ortasındaki boşluğa koyup, şeftalileri buzdolabına kaldırın.

Bademleri orta ısıda fırında veya ızgarada kızartın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Şeftalinin kabuğunu kolayca soymak için, kaynamış suyun içinde 1 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

İftar sonrası keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Balık sevenler için basit ve pratik bir tarif. Ege otlarıyla yapılması ayrı bir lezzet katıyor. Mutlaka deneyin...

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.

Yeşil mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. 2 su bardağı su ile haşlayın ve süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri