Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Peynirli Şeftaliler Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krem Peynirli Şeftaliler
Pratik Krem Peynirli Şeftaliler Tarifi


Krem Peynirli Şeftaliler (4 Kişilik)

Malzemeler


4 taze şeftali veya 8 yarım konserve şeftali
75 gr krem peynir
3-4 yemek kaşığı yoğurt
2 damla badem esansı
2 çay kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kıyılmış badem

Yemek Tarifi


Taze şeftalilerin kabuklarım soyun, sonra dikkatlice şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.

Peyniri yeterince yoğurtla karıştırarak koyu, yumuşak bir karışım elde edin.
Badem esansı ve şekeri ekleyerek tatlandırın.

Karışımı şeftalilerin ortasındaki boşluğa koyup, şeftalileri buzdolabına kaldırın.

Bademleri orta ısıda fırında veya ızgarada kızartın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Şeftalinin kabuğunu kolayca soymak için, kaynamış suyun içinde 1 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir.

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin.

Soğanları ince ince doğrayıp margarinle pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanlara yağlı kıymayı ve tuzu ilave ederek kavurmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri