Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Peynirli Şeftaliler Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krem Peynirli Şeftaliler
Pratik Krem Peynirli Şeftaliler Tarifi


Krem Peynirli Şeftaliler (4 Kişilik)

Malzemeler


4 taze şeftali veya 8 yarım konserve şeftali
75 gr krem peynir
3-4 yemek kaşığı yoğurt
2 damla badem esansı
2 çay kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kıyılmış badem

Yemek Tarifi


Taze şeftalilerin kabuklarım soyun, sonra dikkatlice şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.

Peyniri yeterince yoğurtla karıştırarak koyu, yumuşak bir karışım elde edin.
Badem esansı ve şekeri ekleyerek tatlandırın.

Karışımı şeftalilerin ortasındaki boşluğa koyup, şeftalileri buzdolabına kaldırın.

Bademleri orta ısıda fırında veya ızgarada kızartın.

AŞÇININ ÖNERİSİ: Şeftalinin kabuğunu kolayca soymak için, kaynamış suyun içinde 1 dakika bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri