Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Peynirli Armut Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krem Peynirli Armut Tatlısı
Pratik Krem Peynirli Armut Tatlısı Tarifi


Krem Peynirli Armut Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet armut
Yarım su bardağı üzüm suyu
175 gram az yağlı krem peynir
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal
Süslemek için:
4 adet çilek
Nane yaprağı

Yemek Tarifi


Armutların saplarını kestikten sonra kabuğunu ince bir şekilde soyun.
Sonra üzüm suyuyla birlikte yumuşayana dek haşlayın.
Üzüm suyunu ve armutları soğumaya bırakın.

Krem peyniri, balı ve limon suyunu blendırdan geçirin.
Armutları ikiye keserek, çekirdeklerini çıkarın.
Sora ince dilimler halinde kesin.
Dilimleri tabağa yelpaze şeklinde dizin.
Krem peynirli karışımı krema sıkacağına doldurun.

Her yelpazenin iç kısmına burgu şeklinde krem peynirli karışımdan sıkın.
Yelpazenin dışına üzüm suyundan dökün.
Çilek ve nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri