Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Peynirli Armut Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krem Peynirli Armut Tatlısı
Pratik Krem Peynirli Armut Tatlısı Tarifi


Krem Peynirli Armut Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet armut
Yarım su bardağı üzüm suyu
175 gram az yağlı krem peynir
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal
Süslemek için:
4 adet çilek
Nane yaprağı

Yemek Tarifi


Armutların saplarını kestikten sonra kabuğunu ince bir şekilde soyun.
Sonra üzüm suyuyla birlikte yumuşayana dek haşlayın.
Üzüm suyunu ve armutları soğumaya bırakın.

Krem peyniri, balı ve limon suyunu blendırdan geçirin.
Armutları ikiye keserek, çekirdeklerini çıkarın.
Sora ince dilimler halinde kesin.
Dilimleri tabağa yelpaze şeklinde dizin.
Krem peynirli karışımı krema sıkacağına doldurun.

Her yelpazenin iç kısmına burgu şeklinde krem peynirli karışımdan sıkın.
Yelpazenin dışına üzüm suyundan dökün.
Çilek ve nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etleri tuzlayıp biberleyin ve zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pırasayı parmak uzunluğunda kesin.

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızarınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun.

Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.

Susam yağını wok tavasına aldıktan sonra scalopsları ilave edin. Scalopslar sertleşene dek tavada çevirin.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri