Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Peynirli Armut Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krem Peynirli Armut Tatlısı
Pratik Krem Peynirli Armut Tatlısı Tarifi


Krem Peynirli Armut Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet armut
Yarım su bardağı üzüm suyu
175 gram az yağlı krem peynir
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal
Süslemek için:
4 adet çilek
Nane yaprağı

Yemek Tarifi


Armutların saplarını kestikten sonra kabuğunu ince bir şekilde soyun.
Sonra üzüm suyuyla birlikte yumuşayana dek haşlayın.
Üzüm suyunu ve armutları soğumaya bırakın.

Krem peyniri, balı ve limon suyunu blendırdan geçirin.
Armutları ikiye keserek, çekirdeklerini çıkarın.
Sora ince dilimler halinde kesin.
Dilimleri tabağa yelpaze şeklinde dizin.
Krem peynirli karışımı krema sıkacağına doldurun.

Her yelpazenin iç kısmına burgu şeklinde krem peynirli karışımdan sıkın.
Yelpazenin dışına üzüm suyundan dökün.
Çilek ve nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Çocukların çok seveceği ve keyifle yiyeceği çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri