Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Peynirli Armut Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krem Peynirli Armut Tatlısı
Pratik Krem Peynirli Armut Tatlısı Tarifi


Krem Peynirli Armut Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet armut
Yarım su bardağı üzüm suyu
175 gram az yağlı krem peynir
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal
Süslemek için:
4 adet çilek
Nane yaprağı

Yemek Tarifi


Armutların saplarını kestikten sonra kabuğunu ince bir şekilde soyun.
Sonra üzüm suyuyla birlikte yumuşayana dek haşlayın.
Üzüm suyunu ve armutları soğumaya bırakın.

Krem peyniri, balı ve limon suyunu blendırdan geçirin.
Armutları ikiye keserek, çekirdeklerini çıkarın.
Sora ince dilimler halinde kesin.
Dilimleri tabağa yelpaze şeklinde dizin.
Krem peynirli karışımı krema sıkacağına doldurun.

Her yelpazenin iç kısmına burgu şeklinde krem peynirli karışımdan sıkın.
Yelpazenin dışına üzüm suyundan dökün.
Çilek ve nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın.

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Kayısıları derin bir tencereye alın. Üzerine su ve çubuk tarçın ekleyip 15 dakika haşlayın.

Domatesleri yıkayıp dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. Turbu dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri