Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krem Peynirli Armut Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krem Peynirli Armut Tatlısı
Pratik Krem Peynirli Armut Tatlısı Tarifi


Krem Peynirli Armut Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet armut
Yarım su bardağı üzüm suyu
175 gram az yağlı krem peynir
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal
Süslemek için:
4 adet çilek
Nane yaprağı

Yemek Tarifi


Armutların saplarını kestikten sonra kabuğunu ince bir şekilde soyun.
Sonra üzüm suyuyla birlikte yumuşayana dek haşlayın.
Üzüm suyunu ve armutları soğumaya bırakın.

Krem peyniri, balı ve limon suyunu blendırdan geçirin.
Armutları ikiye keserek, çekirdeklerini çıkarın.
Sora ince dilimler halinde kesin.
Dilimleri tabağa yelpaze şeklinde dizin.
Krem peynirli karışımı krema sıkacağına doldurun.

Her yelpazenin iç kısmına burgu şeklinde krem peynirli karışımdan sıkın.
Yelpazenin dışına üzüm suyundan dökün.
Çilek ve nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra ince kıyın ve bir kenara alın.

Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin.

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri