Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaymaklı Kayısı Jölesi Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kaymaklı Kayısı Jölesi
Pratik Kaymaklı Kayısı Jölesi Tarifi


Kaymaklı Kayısı Jölesi (8-10 Kişilik)

Malzemeler


1 kg kayısı püresi
200 gr kaymak
7 yaprak jelatin
2 kahve fincanı foz şeker
100 gr krem şanti

Yemek Tarifi


Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın.
Jelatini eriterek sıcak kayısı püresine yedirin.
Karışımı kalıplara dökün.

Jölenin ortasına bir krema torbası yardımı ile kaymak ve şanti sıkın.
Kaymaklı jöleleri buzdolabında 30 dakika dinlendirip istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabağı temizleyip dilimledikten sonra tozşeker ilave ederek kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Anneler kadar güzel yemek yapmak isteyenler için bir anne tarifi. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin, çok leziz bir ay köfte tarifi verdi...

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri