Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaymaklı Kayısı Jölesi Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kaymaklı Kayısı Jölesi
Pratik Kaymaklı Kayısı Jölesi Tarifi


Kaymaklı Kayısı Jölesi (8-10 Kişilik)

Malzemeler


1 kg kayısı püresi
200 gr kaymak
7 yaprak jelatin
2 kahve fincanı foz şeker
100 gr krem şanti

Yemek Tarifi


Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın.
Jelatini eriterek sıcak kayısı püresine yedirin.
Karışımı kalıplara dökün.

Jölenin ortasına bir krema torbası yardımı ile kaymak ve şanti sıkın.
Kaymaklı jöleleri buzdolabında 30 dakika dinlendirip istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...

Semiramis Geredeli'den çocukların severek yiyeceği bir puding tarifi...

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri