Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaymaklı Kayısı Jölesi Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kaymaklı Kayısı Jölesi
Pratik Kaymaklı Kayısı Jölesi Tarifi


Kaymaklı Kayısı Jölesi (8-10 Kişilik)

Malzemeler


1 kg kayısı püresi
200 gr kaymak
7 yaprak jelatin
2 kahve fincanı foz şeker
100 gr krem şanti

Yemek Tarifi


Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın.
Jelatini eriterek sıcak kayısı püresine yedirin.
Karışımı kalıplara dökün.

Jölenin ortasına bir krema torbası yardımı ile kaymak ve şanti sıkın.
Kaymaklı jöleleri buzdolabında 30 dakika dinlendirip istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri