Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaymaklı Elma Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kaymaklı Elma Tatlısı
Pratik Kaymaklı Elma Tatlısı Tarifi


Kaymaklı Elma Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet elma (takriben 1 kg)
2 tane karanfil (koku vermesi için)
1 adet limon suyu
1 litre normal su
1 litre kaynak suyu
1 kilo 50 grtoz şeker
40 gr kaymak veya krem şanti

Yemek Tarifi


Önce 1 adet limonu 1 kg normal suya sıkın ve 4 adet starkin elmayı bütün olarak soyun.
Ortasını elma çıkaracağıyla tamamen çıkartıp limonlu suya atın.
Derin bir tencereye 1 kg memba suyunu koyup 2 adet karanfili suya atın.

Limonlu sudan elmaları çıkartıp ocaktaki suyun içine atın.
Kaynamaya başladıktan sonra 15 ila 20 dakika sonra tatlının pişip pişmediğini kontrol edin.
Kontrolü söyle yapın: Bir ağaç kürdanı elmalara batırın, elmaya kolay girip çıkıyorsa pişmiş, güçlükle girip çıkıyorsa henüz pişmemiş demektir.
Elma pişmişse kapaklı olarak dinlenmeye bırakın.
Bu sayede elmayla karangfil kokusu kolaylıkla birbirine karışır.

Bu pişirilen natürel renkli elmadır ve elmanın doğal rengini verir.
Şayet elmayı elma şekeri gibi kırmızı renkli elde etmek istiyorsanız.
Normal pişirmeden evvel 50 gr toz şekeri küçük bir tavaya koyup 1 kahve kaşığı limon suyu ilave ederek orta hararetli bir ateşte devamlı karıştırarak altın sarısı bir renk alana dek kavurun.

Bu hale gelince bir çay bardağı soğuk su koyun ve bir taşım kaynatarak ocaktan alın.
Küçük bir şişeye koyun.
Bu renklendirici şerbetin artanını daha sonra da kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.

Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp soyun. Soğuduktan sonra halka halka dilimleyin. Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin ve tuz serpin.

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri