Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaymaklı Elma Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kaymaklı Elma Tatlısı
Pratik Kaymaklı Elma Tatlısı Tarifi


Kaymaklı Elma Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 adet elma (takriben 1 kg)
2 tane karanfil (koku vermesi için)
1 adet limon suyu
1 litre normal su
1 litre kaynak suyu
1 kilo 50 grtoz şeker
40 gr kaymak veya krem şanti

Yemek Tarifi


Önce 1 adet limonu 1 kg normal suya sıkın ve 4 adet starkin elmayı bütün olarak soyun.
Ortasını elma çıkaracağıyla tamamen çıkartıp limonlu suya atın.
Derin bir tencereye 1 kg memba suyunu koyup 2 adet karanfili suya atın.

Limonlu sudan elmaları çıkartıp ocaktaki suyun içine atın.
Kaynamaya başladıktan sonra 15 ila 20 dakika sonra tatlının pişip pişmediğini kontrol edin.
Kontrolü söyle yapın: Bir ağaç kürdanı elmalara batırın, elmaya kolay girip çıkıyorsa pişmiş, güçlükle girip çıkıyorsa henüz pişmemiş demektir.
Elma pişmişse kapaklı olarak dinlenmeye bırakın.
Bu sayede elmayla karangfil kokusu kolaylıkla birbirine karışır.

Bu pişirilen natürel renkli elmadır ve elmanın doğal rengini verir.
Şayet elmayı elma şekeri gibi kırmızı renkli elde etmek istiyorsanız.
Normal pişirmeden evvel 50 gr toz şekeri küçük bir tavaya koyup 1 kahve kaşığı limon suyu ilave ederek orta hararetli bir ateşte devamlı karıştırarak altın sarısı bir renk alana dek kavurun.

Bu hale gelince bir çay bardağı soğuk su koyun ve bir taşım kaynatarak ocaktan alın.
Küçük bir şişeye koyun.
Bu renklendirici şerbetin artanını daha sonra da kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiber ilave edip karıştırın.

Hülya Aydın'dan lezzetli, tadına doyamayacağınız bir browni tarifi..

Osman Salkım'ın tarifi

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri