Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Terrin Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kayısı Terrin
Pratik Kayısı Terrin Tarifi


Kayısı Terrin (8 Kişilik)

Malzemeler


10 yumurta
300 gr beyaz çikolata
500 gr çırpılmış şanti
1.
5 çay bardağı toz şeker
200 gr kayısı püresi
5 yaprak jelatin

Yemek Tarifi


Yumurta ve toz şekeri çırparak benmaride eritilmiş çikolataya ilave edin ve karıştırın.
Soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri, kayısı püresini, çırpılmış şantiye ekdeyin.

Elde ettiğiniz son karışımı, erimiş çikolatalı karışıma ekleyin, karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kalıplara doldurarak 30 dakika buzdolabında dindenlirin.
Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Derya Aydın'ın pratik ve lezzetleri tariflerinden biri.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri