Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Terrin Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kayısı Terrin
Pratik Kayısı Terrin Tarifi


Kayısı Terrin (8 Kişilik)

Malzemeler


10 yumurta
300 gr beyaz çikolata
500 gr çırpılmış şanti
1.
5 çay bardağı toz şeker
200 gr kayısı püresi
5 yaprak jelatin

Yemek Tarifi


Yumurta ve toz şekeri çırparak benmaride eritilmiş çikolataya ilave edin ve karıştırın.
Soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri, kayısı püresini, çırpılmış şantiye ekdeyin.

Elde ettiğiniz son karışımı, erimiş çikolatalı karışıma ekleyin, karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kalıplara doldurarak 30 dakika buzdolabında dindenlirin.
Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesi haşlayın. Rendenin ince tarafı ile rendeleyip, püre yapın. Ilık süte kuru maya ve kesmeşekeri ilave edip, kabartın.

Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın. Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün.

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri