Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Terrin Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kayısı Terrin
Pratik Kayısı Terrin Tarifi


Kayısı Terrin (8 Kişilik)

Malzemeler


10 yumurta
300 gr beyaz çikolata
500 gr çırpılmış şanti
1.
5 çay bardağı toz şeker
200 gr kayısı püresi
5 yaprak jelatin

Yemek Tarifi


Yumurta ve toz şekeri çırparak benmaride eritilmiş çikolataya ilave edin ve karıştırın.
Soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri, kayısı püresini, çırpılmış şantiye ekdeyin.

Elde ettiğiniz son karışımı, erimiş çikolatalı karışıma ekleyin, karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kalıplara doldurarak 30 dakika buzdolabında dindenlirin.
Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri