Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Terrin Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kayısı Terrin
Pratik Kayısı Terrin Tarifi


Kayısı Terrin (8 Kişilik)

Malzemeler


10 yumurta
300 gr beyaz çikolata
500 gr çırpılmış şanti
1.
5 çay bardağı toz şeker
200 gr kayısı püresi
5 yaprak jelatin

Yemek Tarifi


Yumurta ve toz şekeri çırparak benmaride eritilmiş çikolataya ilave edin ve karıştırın.
Soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri, kayısı püresini, çırpılmış şantiye ekdeyin.

Elde ettiğiniz son karışımı, erimiş çikolatalı karışıma ekleyin, karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kalıplara doldurarak 30 dakika buzdolabında dindenlirin.
Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri