Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Terrin Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kayısı Terrin
Pratik Kayısı Terrin Tarifi


Kayısı Terrin (8 Kişilik)

Malzemeler


10 yumurta
300 gr beyaz çikolata
500 gr çırpılmış şanti
1.
5 çay bardağı toz şeker
200 gr kayısı püresi
5 yaprak jelatin

Yemek Tarifi


Yumurta ve toz şekeri çırparak benmaride eritilmiş çikolataya ilave edin ve karıştırın.
Soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri, kayısı püresini, çırpılmış şantiye ekdeyin.

Elde ettiğiniz son karışımı, erimiş çikolatalı karışıma ekleyin, karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kalıplara doldurarak 30 dakika buzdolabında dindenlirin.
Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Elmayı ve şeftalileri 1-2 çorba kaşığı sirke eklenmiş suda 20 dakika bekletin.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri