Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kayısı Pare Tatlısı
Pratik Kayısı Pare Tatlısı Tarifi


Kayısı Pare Tatlısı

Malzemeler


Yarım su bardağı kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr kaymak
4 yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
1 su bardağı sıcak su

Yemek Tarifi


Kayısıları yıkayıp tencereye alın.
Üzerlerine sıcak su dökerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Toz şekeri üzerine gezdirin.
Kısık ateşte şerbet koyulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın.
Soğumaya bırakın.

Soğuyunca içlerini açarak bir çay kaşığı kaymak koyup kapatın.
Servis tabağına dizip şerbeti üzerine gezdirin.
Üzerine yeşil fıstık tozu serperek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

1 Kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın.

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri