Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kayısı Pare Tatlısı
Pratik Kayısı Pare Tatlısı Tarifi


Kayısı Pare Tatlısı

Malzemeler


Yarım su bardağı kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr kaymak
4 yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
1 su bardağı sıcak su

Yemek Tarifi


Kayısıları yıkayıp tencereye alın.
Üzerlerine sıcak su dökerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Toz şekeri üzerine gezdirin.
Kısık ateşte şerbet koyulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın.
Soğumaya bırakın.

Soğuyunca içlerini açarak bir çay kaşığı kaymak koyup kapatın.
Servis tabağına dizip şerbeti üzerine gezdirin.
Üzerine yeşil fıstık tozu serperek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.

Tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra merdane ile açın.

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri