Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısı Pare Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kayısı Pare Tatlısı
Pratik Kayısı Pare Tatlısı Tarifi


Kayısı Pare Tatlısı

Malzemeler


Yarım su bardağı kuru kayısı
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr kaymak
4 yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
1 su bardağı sıcak su

Yemek Tarifi


Kayısıları yıkayıp tencereye alın.
Üzerlerine sıcak su dökerek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Toz şekeri üzerine gezdirin.
Kısık ateşte şerbet koyulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın.
Soğumaya bırakın.

Soğuyunca içlerini açarak bir çay kaşığı kaymak koyup kapatın.
Servis tabağına dizip şerbeti üzerine gezdirin.
Üzerine yeşil fıstık tozu serperek servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın.

İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri