Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karamelli Elma Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Karamelli Elma Tatlısı
Pratik Karamelli Elma Tatlısı Tarifi


Karamelli Elma Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


3 adet elma
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
1 paket Hindistan cevizi

Yemek Tarifi


Elmalar dörde bölün.
Kabuklarını soyup, çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Yumurtayı çırpın.
Un ve su ekleyip bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın.

Elmaları hazırladığınız karışıma bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da kızartın.

Şekeri teflon tavada eriterek, karamel haline getirin.
Elmaları içine atıp 1 - 2 dakika karıştırın.

Karamelli kızarmış elmaları servis tabağına alın.
Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri