Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karamelli Elma Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Karamelli Elma Tatlısı
Pratik Karamelli Elma Tatlısı Tarifi


Karamelli Elma Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


3 adet elma
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
1 paket Hindistan cevizi

Yemek Tarifi


Elmalar dörde bölün.
Kabuklarını soyup, çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Yumurtayı çırpın.
Un ve su ekleyip bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın.

Elmaları hazırladığınız karışıma bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da kızartın.

Şekeri teflon tavada eriterek, karamel haline getirin.
Elmaları içine atıp 1 - 2 dakika karıştırın.

Karamelli kızarmış elmaları servis tabağına alın.
Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin.

Muzlu pudingi paket üzerindeki tarife göre soğuk sütle pişirin. Ateşten alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.

Patlıcanları alacalı soyup ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayın. Daha sonra ızgarada önlü arkalı kızartın.

Margarini eritip ılınması için bir kenara alın. Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri