Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karamelli Elma Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Karamelli Elma Tatlısı
Pratik Karamelli Elma Tatlısı Tarifi


Karamelli Elma Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


3 adet elma
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
1 paket Hindistan cevizi

Yemek Tarifi


Elmalar dörde bölün.
Kabuklarını soyup, çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Yumurtayı çırpın.
Un ve su ekleyip bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın.

Elmaları hazırladığınız karışıma bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da kızartın.

Şekeri teflon tavada eriterek, karamel haline getirin.
Elmaları içine atıp 1 - 2 dakika karıştırın.

Karamelli kızarmış elmaları servis tabağına alın.
Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun.

Kuru patlıcanları ve biberleri sıcak suda bekletin. Süzgece alıp suyunu süzün. Pirinci yıkayıp süzün.

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri