Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karamelli Elma Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Karamelli Elma Tatlısı
Pratik Karamelli Elma Tatlısı Tarifi


Karamelli Elma Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


3 adet elma
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
1 paket Hindistan cevizi

Yemek Tarifi


Elmalar dörde bölün.
Kabuklarını soyup, çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Yumurtayı çırpın.
Un ve su ekleyip bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın.

Elmaları hazırladığınız karışıma bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da kızartın.

Şekeri teflon tavada eriterek, karamel haline getirin.
Elmaları içine atıp 1 - 2 dakika karıştırın.

Karamelli kızarmış elmaları servis tabağına alın.
Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Milföyleri eşit büyüklükte dikdörtgenlere kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Ocağa koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve şekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistancevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve kalıplara dökün.

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri