Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karamelli Elma Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Karamelli Elma Tatlısı
Pratik Karamelli Elma Tatlısı Tarifi


Karamelli Elma Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


3 adet elma
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
1 paket Hindistan cevizi

Yemek Tarifi


Elmalar dörde bölün.
Kabuklarını soyup, çekirdekli kısımlarını çıkarın.

Yumurtayı çırpın.
Un ve su ekleyip bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın.

Elmaları hazırladığınız karışıma bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da kızartın.

Şekeri teflon tavada eriterek, karamel haline getirin.
Elmaları içine atıp 1 - 2 dakika karıştırın.

Karamelli kızarmış elmaları servis tabağına alın.
Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Temizlenmiş barbunyanın kılçıklarını çıkarıp tepsiye dizin. Üzerine halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsağı yerleştirin.

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğruyoruz. Pirinçleri yıkayıp haşlıyoruz.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri