Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kabak Tatlısı
Pratik Kabak Tatlısı Tarifi


Kabak Tatlısı (12 Kişilik)

Malzemeler


6 Kg Kabak
2 Kg Toz Şeker

Yemek Tarifi


Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.

Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin.
Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır.

Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın.

Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında
2.
5-3 saatte pişecektir.

Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın.

Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin.
Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın.

DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri