Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kabak Tatlısı
Pratik Kabak Tatlısı Tarifi


Kabak Tatlısı (12 Kişilik)

Malzemeler


6 Kg Kabak
2 Kg Toz Şeker

Yemek Tarifi


Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.

Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin.
Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır.

Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın.

Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında
2.
5-3 saatte pişecektir.

Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın.

Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin.
Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın.

DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lahanaların yapraklarını temizleyip yıkayın. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın.

Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Şurup için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.

Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri