Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabak Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kabak Tatlısı
Pratik Kabak Tatlısı Tarifi


Kabak Tatlısı (12 Kişilik)

Malzemeler


6 Kg Kabak
2 Kg Toz Şeker

Yemek Tarifi


Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.

Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin.
Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır.

Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın.

Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında
2.
5-3 saatte pişecektir.

Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın.

Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin.
Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın.

DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Unu bir tutam tuzu, yumurtayı, sıvıyağı ve sütü bir kapta iyice karıştırın. Çok hafif yağlanmış teflon tavaya yarım kepçe dolusu krem karışımından koyun.

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın.

Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri