Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Havuçlu Elma Turtası (12 Dilim) Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Havuçlu Elma Turtası (12 Dilim)
Pratik Havuçlu Elma Turtası (12 Dilim) Tarifi


Havuçlu Elma Turtası (12 Dilim)

Malzemeler


200 gr Havuç
600 gr Ekşi Elma
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
4 Yumurta
2 Kahve Fincanı Margarin
6 Çorba Kaşığı Tozşeker
100 gr Mısır Unu
5 Kahve Fincanı Kıyılmış Badem
1/2 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
50 gr Kayısı Reçeli
Pudra Şekeri

Yemek Tarifi


Havuçları temizleyip rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Elmaları soyup 100 gr kadarını rendeleyerek havuçlara ekleyin.
Kalan elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve hemen üzerine limon suyu dökün.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Yumurtaların akları ile sarılarını birbirinden ayırın.
Sarıları 3 çorba kaşığı tozşeker ve margarinle çırpın.
Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın ve bu arada yavaşça kalan şekeri ekleyin.
Margarinli karışıma un, kıyılmış badem ve kabartma tozunu ilave edin.
Ardından havuçlu karışımı ekleyin.
Son olarak yumurta aklarını dikkatli bir şekilde hamura katın.

Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru içine boşaltın.
Elma dilimlerini dairesel bir şekilde hamurun üzerine yerleştirin.
Sonra, kalıbı önceden ısıtılmış fırına sürün.
45 dakika pişirin.

Reçeli ısıtıp fırından çıkardığınız turtanın üzerine sürün.
Turtayı kalıptan çıkarıp üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.

Öneri: Elmalı pasta ve turtalarınızın tümünün servis yapmadan önce mutlaka soğumuş olmalarına dikkat edin.
Sıcak olarak dilimleyeceğiniz pasta ve turtalar kolayca dağılır.
Bu da emeğinizin boşa gitmesi anlamına gelir.
Çünkü lezzetin yanı sıra sunacağınız yiyeceğin görüntüsü de önem taşır.
Özellikie konuklarınız için hazırladığınız pasta ve turta gibi yiyecekler için görüntü daha da önemlidir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.

Pirinci sıcak tuzlu su ile ıslatın. Diğer tarafta fasulyeyi ayıklayıp, çok küçük verev biçiminde doğrayın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa ve taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri