Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gerdanlık Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Gerdanlık Tatlısı
Pratik Gerdanlık Tatlısı Tarifi


Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 koyun boynu
1.
5 su bardağı şeker
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru erik
150 gr çam fıstığı
150 gr badem
1 kabuk tarçın
1 çay bardağı Amerikan pirinci
5 diş karanfil
1 paket sakız

Yemek Tarifi


Boyunu küçük parçalara ayırarak eti iyice ezilene kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra etleri lif lif ayırarak yağlı kısımlarını çıkarın.
Hazırladığınız bu ete 1 bardak et suyu, baharatları ve şekeri idave ederek koyu bir kıvama getirin.

Koyulaştığı zaman bir gece önceden ıslatmış olduğunuz kayısi ve erik kurusularını küçük doğrayarak içine atın.
Bu karışima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra dövülmüş sakızı da ilave edip biraz daha pişirin.

Pişirdiğiniz bu karışımi servis tabaklarına alın ve üzerini kavrulmuş badem ve çam fıstığı ile süsleyin.
Sıcak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci tuzlu suda ıslatın. Geceden ıslattığınız muhaşeri haşlayın. Tereyağını tencereye alıp, pirinci kavurun.

Sarmısağı ezelim. Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım.

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri