Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gerdanlık Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Gerdanlık Tatlısı
Pratik Gerdanlık Tatlısı Tarifi


Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 koyun boynu
1.
5 su bardağı şeker
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru erik
150 gr çam fıstığı
150 gr badem
1 kabuk tarçın
1 çay bardağı Amerikan pirinci
5 diş karanfil
1 paket sakız

Yemek Tarifi


Boyunu küçük parçalara ayırarak eti iyice ezilene kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra etleri lif lif ayırarak yağlı kısımlarını çıkarın.
Hazırladığınız bu ete 1 bardak et suyu, baharatları ve şekeri idave ederek koyu bir kıvama getirin.

Koyulaştığı zaman bir gece önceden ıslatmış olduğunuz kayısi ve erik kurusularını küçük doğrayarak içine atın.
Bu karışima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra dövülmüş sakızı da ilave edip biraz daha pişirin.

Pişirdiğiniz bu karışımi servis tabaklarına alın ve üzerini kavrulmuş badem ve çam fıstığı ile süsleyin.
Sıcak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şebnem Sarp'tan şeker gibi bir yemek tarifi...

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Çocuğunuz için eğlenceli lezzetler hazırlarken bir işbölümü yaparak onu da bu tatlı koşturmaya dahil edebilirsiniz.

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri