Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gerdanlık Tatlısı Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Gerdanlık Tatlısı
Pratik Gerdanlık Tatlısı Tarifi


Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 koyun boynu
1.
5 su bardağı şeker
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru erik
150 gr çam fıstığı
150 gr badem
1 kabuk tarçın
1 çay bardağı Amerikan pirinci
5 diş karanfil
1 paket sakız

Yemek Tarifi


Boyunu küçük parçalara ayırarak eti iyice ezilene kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra etleri lif lif ayırarak yağlı kısımlarını çıkarın.
Hazırladığınız bu ete 1 bardak et suyu, baharatları ve şekeri idave ederek koyu bir kıvama getirin.

Koyulaştığı zaman bir gece önceden ıslatmış olduğunuz kayısi ve erik kurusularını küçük doğrayarak içine atın.
Bu karışima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra dövülmüş sakızı da ilave edip biraz daha pişirin.

Pişirdiğiniz bu karışımi servis tabaklarına alın ve üzerini kavrulmuş badem ve çam fıstığı ile süsleyin.
Sıcak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Portakalları sıcak su ile yıkayıp kurulayın, dilimleyin ve dilimleri de dörder parçaya kesin. 250 ml'lik 5 ayrı kavonoza eşit şekilde yerleştirin.

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri