Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Gratine Çilek Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Fırında Gratine Çilek
Pratik Fırında Gratine Çilek Tarifi


Fırında Gratine Çilek (6 Kişilik)

Malzemeler


250 gr.
çilek
1 çay bardağı portakal likörü
4 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
2 adet portakal
Krema için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 adet yumurta

Yemek Tarifi


Gratine çileğin kremasını hazırlamak için, süt ve şekeri bir kaba koyup kaynatın.
Un ve yumurtayı bir kapta çırpın.
Kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.

Yumurta akını toz şekerle birlikte beyaz köpük haline gelinceye kadar çırpın.
Yumurta akını muhallebiye ilave edip hafifçe karıştırın.

Portakalları ikiye bölüp içlerini boşaltın.
Çilekleri yıkayıp süzdükten sonra küçük doğrayın, içi boşaltılmış portakal kabuklarına doldurun.

Muhallebiyi krema sıkacağına doldurup, çileklerin üzerine sıkın.
Çilekli tatlıyı, üstten ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar tutun.
Ilındıktan sonra servis vapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri