Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Gratine Çilek Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Fırında Gratine Çilek
Pratik Fırında Gratine Çilek Tarifi


Fırında Gratine Çilek (6 Kişilik)

Malzemeler


250 gr.
çilek
1 çay bardağı portakal likörü
4 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
2 adet portakal
Krema için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 adet yumurta

Yemek Tarifi


Gratine çileğin kremasını hazırlamak için, süt ve şekeri bir kaba koyup kaynatın.
Un ve yumurtayı bir kapta çırpın.
Kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.

Yumurta akını toz şekerle birlikte beyaz köpük haline gelinceye kadar çırpın.
Yumurta akını muhallebiye ilave edip hafifçe karıştırın.

Portakalları ikiye bölüp içlerini boşaltın.
Çilekleri yıkayıp süzdükten sonra küçük doğrayın, içi boşaltılmış portakal kabuklarına doldurun.

Muhallebiyi krema sıkacağına doldurup, çileklerin üzerine sıkın.
Çilekli tatlıyı, üstten ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar tutun.
Ilındıktan sonra servis vapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri