Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Gratine Çilek Tarifi | Meyve Tatlıları | Yemek Tarifleri
Fırında Gratine Çilek
Pratik Fırında Gratine Çilek Tarifi


Fırında Gratine Çilek (6 Kişilik)

Malzemeler


250 gr.
çilek
1 çay bardağı portakal likörü
4 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
2 adet portakal
Krema için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 adet yumurta

Yemek Tarifi


Gratine çileğin kremasını hazırlamak için, süt ve şekeri bir kaba koyup kaynatın.
Un ve yumurtayı bir kapta çırpın.
Kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Soğumaya bırakın.

Yumurta akını toz şekerle birlikte beyaz köpük haline gelinceye kadar çırpın.
Yumurta akını muhallebiye ilave edip hafifçe karıştırın.

Portakalları ikiye bölüp içlerini boşaltın.
Çilekleri yıkayıp süzdükten sonra küçük doğrayın, içi boşaltılmış portakal kabuklarına doldurun.

Muhallebiyi krema sıkacağına doldurup, çileklerin üzerine sıkın.
Çilekli tatlıyı, üstten ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar tutun.
Ilındıktan sonra servis vapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Öncelikle mercimekle suyu bir tencereye alın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin

Basit ve pratik bir ciğer yemeği. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Kenan Kaya pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı... Tarabya usulü dana ciğerini mutlaka deneyin...

Sahrap Soysal'ın bayram tatlılarından biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri